WhatsApp Image 2024 04 21 At 18.05.39

Pijnlijk thuisverlies : 2-4 versus RWDM

Na de uppercut tegen Charleroi moesten de Kerels zo snel mogelijk de rug rechten om hun kansen op JPL-voetbal volgend seizoen te vrijwaren. RWDM moest en zou het kind van de rekening worden.

20/04/2024
WhatsApp Image 2024 04 21 At 16.30.21

Drie Molenbeekse goals in twaalf minuten

De Veekaa wist wat het moest doen en trok als een stormram naar voren wat al snel een dot van een kans opleverde voor De Neve maar Hubert verijdelde alsnog het openingsdoelpunt. Dion kreeg twee minuten later opnieuw een grote mogelijkheid maar opnieuw ging zijn poging over.

De Kerels zouden zich die missers erg beklagen want RWDM scoorde nadien drie keer uit evenveel aanvallen. Eerst weerde Pirard een schot van Mercier in de voeten van Gueye die voor de 0-1 zorgde. Twee minuten later lag de ex-Kerel aan de basis van een tweede Molenbeeks doelpunt. Mercier trapte een corner die door Sousa simpel werd binnengekopt: 0-2. Nog voor we halfweg waren scoorden de Brusselaars zelfs nog een derde doelpunt. Silva trok Camara neer in de grote rechthoek en ontsnapte aan rood. Carlos Alberto zette de elfmeter om : 0-3.

KVK was even van zijn melk maar zette dan opnieuw koers richting het doel van de bezoekers. Het kreeg ook twee uitstekende kansen op de aansluitingstreffer maar Hubert had een fenomenale redding in huis op een kopbal van Silva en kort daarop haalde hij een bal van Sissako van de lijn.

Zoveel grinta leverde uiteindelijk toch een doelpunt op in minuut 36. Uitblinker De Neve zorgde voor de assist, Ambrose voor de 1-3. Ondanks zeven extra minuten in de eerste helft bleef dat de stand bij de rust.

WhatsApp Image 2024 04 21 At 17.36.49

KVK niet beloond voor aanvalsdrift

Gesteund door een indrukwekkende twaalfde man achter doel gingen de Kerels op zoek naar doelpunten. Dat leverde eenrichtingsvoetbal op waarbij KVK zorgde voor veel druk naar voren en de bezoekers tegen hun doel plakten. RWDM probeerde tijd te winnen en kwam er sporadisch uit maar bleef gevaarlijk. Silva moest tussenkomen om Gueye van een nieuwe goal te houden. De ex-Oostendenaar trapte ook nog een volley in het zijnet.

De Neve zette zich al snel goed door op de linkerflank, bediende Davies maar Isaak trof het zijnet. Bij zijn volgende poging was de 2-3 wel een feit. Zijn kopbal ging via de paal in doel en het stadion herleefde!

Coach Alexandersson bracht met Afolabi, Ojo en Kangwa drie frisse krachten in de ploeg, maar het was RWDM dat een reuzekans kreeg op een nieuw doelpunt. Gueye werd in het straatje gestuurd en mocht op Pirard afgaan die voor de redding zorgde.

Het slot was een spannende nagelbijter waarbij KVK alles op alles zette. Davies werd diep gestuurd maar werd afgeblokt en Kadri mikte goed laag naar de hoek, maar Hubert zweefde de bal toch nog uit zijn doel. Hoe Kortrijk ook zocht en vocht, het was RWDM dat nog eens scoorde in de extra tijd : Reine-Adelaide zette het harde verdict op het bord : 2-4.

Op zondag 28 april (19.15u.) trekken de Kerels naar Molenbeek voor de vierde speeldag in de Relegation Play-Offs. Wil KVK ook volgend seizoen op het hoogste niveau spelen dan moet er gewonnen worden om de hoop levend te houden.

WhatsApp Image 2024 04 21 At 17.26.43

DIGEST

KVK speelde met Pirard, Silva, Ambrose (69′ Kangwa), Mehssatou (84′ El Idrissy), Kadri, Davies, Mampassi, De Neve (69′ Ojo), Fuji, Sissako (58′ Avenatti), Bruno (69′ Afolabi)
Bank: Vandenberghe, Ojo, Avenatti, El Idrissy, Afolabi, Fossum, Malinov, Kana, Kangwa

RWDM speelde met Hubert, Sambu, Mercier (46′ Sarr), Abe (87′ Doudaev), Gueye, Adaramola, Camara (72′ Klaus), Makosso, Reine-Adélaïde, Carlos Alberto (63′ Segovia), Sousa
Bank: Defourny, Segovia, Vandendaele, Klaus, Ebiowei, Diallo, Del Piage, Sarr, Doudaev

Goals: 12′ Gueye (0-1), 14′ Sousa (0-2), 24′ Carlos Alberto (pen) (0-3), 36′ Ambrose (1-3), 66′ Davies (2-3), 90+7′ Reine-Adelaïde (2-4)
Geel : Silva, Sousa, Abe, Sambu, Sissako, Gueye