DSC 1574
DSC 1574

Yves Vanderhaeghe: "We willen onze reeks voortzetten"

Morgenavond om 18u30 speelt KVK in eigen huis tegen OHL. In aanloop naar die wedstrijd spreekt onze coach Yves Vanderhaeghe de aanwezige pers toe.

11/12/2020
7 – 12 2020 SP. CHARLEROI – KV KORTRIJK 0 0 FOTO Dominique ROMAEN
7 – 12 2020 SP. CHARLEROI – KV KORTRIJK 0 0 FOTO Dominique ROMAEN

4 op 6

Na het gelijkspel tegen Charleroi pakt KVK nu 4 op 6. “Dit was ook wel nodig. We hopen om de reeks nu voort te zetten. We zitten nu ook heel dicht bij die top acht. Om te blijven aanklampen, moet je nu wel OHL aan de kant zetten.”

Al is de coach toch niet helemaal tevreden. “We hebben een aantal wedstrijden achter de rug waarvan nog steeds een beetje ontgoocheld zijn, dat we drie punten niet naar ons toe konden trekken door te weinig doelgerichte efficiëntie“, aldus Yves Vanderhaeghe.

KV Kortrijk – Leuven : Yvan Santini Scoort Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Leuven : Yvan Santini Scoort Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Drukke kalender

De kalender in december is nog heel druk voor de Kerels, met vier wedstrijden in twee weken tijd. “We leven met vertrouwen naar de wedstrijd van morgen toe. Voor Nieuwjaar hebben we nog vier wedstrijden voor de boeg, waarvan drie thuiswedstrijden. Weliswaar tegen ploegen die we zeker niet mogen onderschatten, maar ik voel wel dat we iets kunnen doen tegen die ploegen. We zijn gewapend. Je komt misschien ook wel beter voor de dag tegen de ploegen die ook proberen te voetballen, dan hoop ik dat we nog een aantal punten pakken om aansluiting bij de eerste acht te krijgen.”

Onze coach kan nog niet rekenen op drie spelers die momenteel keihard revalideren in SQUADT. “Badamosi, Luqman en D’Haene zijn geblesseerd. Voor de rest is iedereen aan het trainen”, besluit de coach.