21/11/2020 CLUB – KVK 1 0
21/11/2020 CLUB – KVK 1 0

Vanderhaeghe: "Beseffen dat we thuis nog eens moeten winnen"

Zondagavond om 20u45 speelt KV Kortrijk in eigen huis tegen KV Oostende. In aanloop naar deze wedstrijd sprak onze coach Yves Vanderhaeghe de pers toe.

27/11/2020
AA Gent – KV Kortrijk 1 2 FAIZ SELEMANI Foto Dominique ROMAEN
AA Gent – KV Kortrijk 1 2 FAIZ SELEMANI Foto Dominique ROMAEN

Blessures

Vorige week miste KVK nog zes spelers tegen Club Brugge door blessure en COVID-19. Drie spelers keren stilaan terug. Al valt het nog af te wachten of ze speelklaar geraken voor de wedstrijd tegen KV Oostende. “Luqman Hakim en Christophe Lepoint hebben zich aangesloten bij de groep. Selemani trainde ook mee. De opwarming in groep, de rest nog individueel. Makarenko zit nog steeds in quarantaine, want maandag testte hij opnieuw positief. Badamosi zullen we nog een tijdje moeten missen. Hij is nog lang niet hersteld. Voor Nieuwjaar zien we hem niet meer terug op het veld”, aldus Yves Vanderhaeghe.

DIR1908314909
DIR1908314909

West-Vlaams duel

Het is geleden van 13 september dat de Kerels thuis nog eens konden winnen.  Het werd toen 3-0 tegen RE Moeskroen, nog met supporters. Coach Yves Vanderhaeghe wil dus maar al te graag de drie punten nog eens thuishouden. “Iedereen beseft dat we thuis nog eens moeten winnen. Het zou nog eens deugd doen. Als je naar het klassement kijkt, zie je dat ook de ploegen onderin punten pakken. Voor ons zou het een opluchting zijn om de drie punten te pakken. Daarvoor moeten we alles in de strijd gooien.”

Al kon KVK de laatste weken zeker meer punten hebben. “Ik denk dat we bij momenten zeker genoeg voetbal tonen om aanspraak te maken op winst, maar altijd ontbreekt er iets. De totaliteit ontbreekt soms, we moeten de prestatie leren afmaken door efficiënt te zijn voor doel of alert en geconcentreerd te zijn op verdedigend vlak”, besluit onze coach.