Persmoment
Persmoment

Persmoment 24/09

In aanloop van de zevende competitiewedstrijd tegen Royal Antwerp FC van vanavond om 20u45 sprak coach Yves Vanderhaeghe de aanwezige pers toe.

25/09/2020
YVES VANDERHAEGHE
YVES VANDERHAEGHE

Terugblik Standard

Afgelopen weekend verloor KVK met 2-1 op het veld van Standard. Onze coach Yves Vanderhaeghe blikte nog even terug op de nederlaag. “Spijtig dat we geen punten gepakt hebben op Standard. De eerste helft kwamen we te weinig aan voetballen toe. In de tweede helft hadden we de controle met een paar mooie kansjes. Het is geen drama om te verliezen op Sclessin. We hopen nu op eerherstel thuis.”

Kvk Ant 15
Kvk Ant 15

Vooruitblik Antwerp

En dus willen de Kerels opnieuw aanknopen met een overwinning vanavond tegen Antwerp. “Thuis moeten we altijd meer kunnen tonen. We spelen vrijdagavond al, dus het was een heel korte trainingsweek. Iedereen was aanwezig. Pape Gueye sukkelt wel een beetje met zijn knie. Ook Trent Sainsbury heeft een beetje gesukkeld met wat rugklachten, maar dat is opnieuw volledig in orde. Jovan Stojanovic sloeg zijn enkel om, dat is dus ook nog afwachten.”

Ondanks de mindere start van The Great Old moeten de Kerels 100% zijn om punten te pakken. Dat vindt ook Yves Vanderhaeghe. “Vorig seizoen verloren we twee keer met 0-1 tegen Antwerp. We verdienden zeker meer. Antwerp is een heel stevige en fysieke ploeg. Naast die stevige ploeg hebben ze twee bepalende spelers: Mbokani en Refaelov. Het is een stevig geheel. Ze zijn nog in volle opbouw dit seizoen, zolang de transfermarkt open is. Ik verwacht nog enkele transfers. Het is namelijk een ploeg met ambitie en met veel mogelijkheden. Voor ons is het dubbel opletten. We moeten zelf goed zijn om de punten thuis te houden.”