In aanloop van competitiewedstrijd nummer acht tegen Sint-Truiden van zaterdagavond om 20u45 sprak onze coach Yves Vanderhaeghe de pers toe.

02/10/2020
DIR200925 8226

Terugblik Antwerp

Afgelopen vrijdag verloor KVK met 1-3 van bekerwinnaar Antwerp. Al leek er bij de rust geen vuiltje aan de lucht te zijn. Een zuur gevoel hing dan ook in de kleedkamer na de wedstrijd. Dat vindt ook coach Yves Vanderhaeghe. “We hebben nog steeds een wrang gevoel over de laatste thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp FC. We zouden dit liefst zo snel mogelijk willen doorspoelen met een overwinning. Uiteindelijk kan je een goede wedstrijd spelen en de controle hebben over de wedstrijd, maar toch geven we de wedstrijd in de tweede helft nog weg. Daarmee bedoel ik niet dat we veel fouten maakten, maar bij cruciale momenten was het evenwicht binnen de ploeg even weg. We trokken bij momenten te enthousiast naar voren. Dat kost ons punten. We hebben nu 0 op 6. Dat klinkt zwaar, maar in beide wedstrijden konden we punten pakken. Dat is een beetje pijnlijk.”

PRM KVKSTVV008

Vooruitblik Sint-Truiden

Ook voor speeldag 8 kan Yves Vanderhaeghe rekenen op een volledig fitte kern. Om de wedstrijd op het kunstgrasveld op Stayen voor te bereiden, trainden de Kerels deze week regelmatig op het kunstgrasveld in Gullegem. Ook Sint-Truiden heeft dringend punten nodig. “Al hebben ze ook goede wedstrijden gespeeld. Voor hen is het een beetje van moeten. Het is een wedstrijd die hard betwist zal worden. Ik vind niet dat we moeten twijfelen en met minder vertrouwen moeten spelen. De sleutelminuten moeten we wel proberen naar ons toe te trekken. Afgelopen weekend kregen we een paar kansen op de 2-0 en dan is de wedstrijd gespeeld. Integendeel, we waren misschien te gretig op zoek naar de overwinning. Het is dus nu zake om dit beter te doen”, besluit onze hoofdcoach.