Yves Vanderhaeghe
Yves Vanderhaeghe

Persmoment 13/08

Naar aanloop van de tweede competitiestrijd tegen KAA Gent komende zaterdag vond donderdagnamiddag, om 13u, het persmoment plaats. De pers sprak hiervoor met onze coach Yves Vanderhaeghe.

13/08/2020
BV261133
BV261133

Terugblik Waasland-Beveren

“We hebben onze start gemist. Het was een pijnlijke nederlaag, zeker omdat we absoluut de betere ploeg waren. We kwamen veel meer in het strafschopgebied dan de tegenstander, maar de scherpte in de zestien stond niet aan onze kant. Bij de tegenprikken van Waasland-Beveren zijn zeker foutjes gemaakt en die foutjes zijn intussen besproken. Hopelijk leren we hieruit. In bepaalde situaties moeten we ook directer proberen te spelen”, aldus Yves Vanderhaeghe.

DIR200711 0105
DIR200711 0105

Huidige kern

“Onze kern is zeker nog niet volledig. Ik denk dat dit wel duidelijk is. Afgelopen weekend zaten twee spelers van de beloften op de bank. Dit weekend komt daar misschien nog iemand extra bij. Het is jammer dat we hard geteisterd worden door de vele blessures, anders zou ik ook meer mogelijkheden hebben. Jonckheere, Stojanovic, De Sart, D’haene,… Als ik die jongens erbij zou hebben, zou er meer concurrentie zijn. Dan wordt het echt wel knokken om in het elftal te geraken. We zullen zeker nog uitpakken op de transfermarkt. Die is nog open tot begin oktober. Er is mij gevraagd om geduldig te zijn en dat ben ik ook”, zegt Yves Vanderhaeghe.

BVC23494
BVC23494

Transfers

“Onze scoutingscel is momenteel redelijk wat spelers aan het screenen. De scouts werken dan ook keihard. Op het einde van de transfermarkt heeft KVK altijd al mooie namen kunnen strikken. Het is niet de kwantiteit, maar de kwaliteit die telt. Ik ben overtuigd van het potentieel van de huidige kern, maar er zijn nog een aantal posities waar versterking nodig is. Centraal achterin kunnen we zeker ook nog versterking gebruiken. We hebben ook nog een extra doelman nodig. Momenteel staat ook nog niemand op vertrekken, dus dat is ook heel positief. Maar als we een bod van tien miljoen voor Terem Moffi krijgen, kunnen we dat niet weigeren.”

KV Kortrijk Waasland Beveren 024
KV Kortrijk Waasland Beveren 024

Beloften

“Bij die beloften vallen ook wel wat lichtpunten te noteren. Afgelopen weekend maakte Loic Ritière zijn debuut in eerste klasse. Hij speelde zeker niet onaardig. Het is een ervaring en een verrijking voor die jongen om in de hoogste voetbalklasse te spelen. Het is door de late blessure van D’haene dat hij mocht starten. Alle beloften die meetrainen, zullen misschien wel onder de indruk geweest zijn, maar die stap zijn ze intussen wel voorbij”, besluit onze coach.