WhatsApp Image 2021 07 12 At 14.28.27
WhatsApp Image 2021 07 12 At 14.28.27

Patrick, supporter in hart en nieren

Patrick Debels heeft uiteraard zijn abonnement al hernieuwd en thuis in Gent ontvangen. “Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer naar de Veekaa zou komen”, zegt hij. Dat doet Patrick al vanaf de fusie, vijftig jaar geleden. – Eddy Soetaert

13/07/2021
Kortrijk Sport 1964 1965
Kortrijk Sport 1964 1965

Gehersenspoeld door mijn vader

“En nog vóór de fusie ging ik al mee met mijn vader naar Kortrijk Sport. Ik herinner me spelers als doelman Ververcken  en Porcelles en Ménard”, vertelt hij. “Porcelles was een Franse middenvelder, Ménard een linksbuiten.”

Patrick was nog geen tien toen hij al met zijn vader naar het voetbal trok en dat had een reden. “Mijn vader werkte in het weekend voor alle Franstalige dagbladen in ons land. Le Soir, La Libre Belgique, La Dernière Heure, noem maar op. Hij moest verslagjes doorbellen van de wedstrijden van Roeselare en Harelbeke en Waregem en Kortrijk. Alle ploegen speelden in die tijd de zondagnamiddag om drie uur. Hij wisselde zijn informatie met de verslaggevers die op de andere velden waren maar hij ging zelf altijd naar Sport en later naar de Veekaa. En ik mee. Mijn moeder zond me mee.”

“Toen mijn vader niet meer voor die kranten werkte, was ik al lang een stevige supporter en nam ik meteen een abonnement. Later had ik zelf een zoon, waardoor ik meteen twee abonnementen kocht. Ik heb hem duidelijk gehersenspoeld zoals mijn vader met mij heeft gedaan.”

OV2 KV Kortrijk Vs Club Brugge 20200126 0370
OV2 KV Kortrijk Vs Club Brugge 20200126 0370

Nog geen 20 thuismatchen gemist

Patrick woont al tientallen jaren in Gent maar nog altijd is hij elke thuismatch present. “Vroeger zat ik in Vak A, nu bij een vriend in Vak B, maar altijd ben ik op post. Ik ben zeker dat ik sinds ik als kleine jongen met mijn vader meeging nog geen twintig thuismatchen heb gemist,” vertelt hij.

“Ik herinner me één keer dat ik er niet bij was. Ik had slechte punten op school en ik moest thuisblijven van mijn moeder. De Veekaa speelde tegen Racing Gent. Mijn vader had compassie dat ik niet mee mocht, en toen hij thuiskwam zei hij: “Je hebt niets gemist, ze hebben met 1-6 verloren.”

Sgu Kvk 22
Sgu Kvk 22

Start zal belangrijk zijn

“Het ergste was natuurlijk vorig seizoen waarin we maar een paar wedstrijden hebben kunnen volgen. Ik keek altijd op mijn pc maar dan enerveer ik me nog veel meer dan wanneer ik in het stadion zit.”

Wat verwacht Patrick van de nieuwe competitie die eraan komt? “Ik hoop dat we iets hoger staan. Ik heb vertrouwen in de trainer, ik hoor veel goeds over hem. We hebben al een paar goede middenvelders aangetrokken. Ik geloof zeker ook in onze Colombiaan Moreno. Ik weet nog niet hoe sterk onze nieuwe spits Hermann zal zijn, want we hebben een echte goalgetter nodig.”

“De start zal belangrijk zijn. Starten tegen een nieuwkomer is geen cadeau, thuis tegen Seraing. De vierde match is op Union, de andere nieuwkomer. Daar mag je je niet aan laten vangen. Die zullen er volle bak voor gaan. En tussendoor spelen we tegen twee topclubs, Antwerp en Genk. We zullen ons moeten overtreffen om meteen mee te zijn met het peloton, want als je na vier wedstrijden onderaan staat, geraak je moeilijk weer naar boven. Maar ik ben een echte supporter: ik heb er alle vertrouwen in.”

Abonnementsprijzen 2021 2022
Abonnementsprijzen 2021 2022

Ben jij er ook opnieuw bij?

Ben jij er net zoals Patrick er (opnieuw) bij dit seizoen?

Verleng of koop online jouw abonnement via onderstaande button en word MyKVK-lid!

Hoe online abo aankopen/verlengen?