KVK Mou1
KVK Mou1

Oververdiende eerste thuiszege tegen Moeskroen

Na de uitzege op Cercle en de interlandbreak ontvingen de Kerels, voor het eerst voor hun trouw thuispubliek, de buren van Moeskroen. Een zege kon KVK op een voorlopige tweede plaats brengen. Coach Vanderhaeghe miste Selemani en Moffi maar recupereerde de herstelde De Sart. Nieuwe doelman Ilic zat op de bank.

13/09/2020
KVK Mou2
KVK Mou2

Kerels buiten numerieke meerderheid niet uit

De Kerels begonnen gretig aan de partij, gespeeld in een sfeervol stadion met in alle tribunes alleen maar thuissupporters. De Sart wervelde al in de eerste minuut door de bezoekende defensie maar zijn voorzet vond geen medemaat en ook Dewaele en D’Haene lieten zich zien met hun snelheid op de flanken. Gilles liep op het kwartier opnieuw iedereen voorbij en via Agouzoul belandde de bal bij De Sart die niet eens zo ver over besloot. KVK was baas al kwamen de buren kort daarop de neus aan het venster steken via eerst Gnohéré en daarna Onana met de beste kans van de eerste helft. De Kameroense spits moest, na tussenkomst van de VAR, op het half uur wel met rood van het veld nadat hij met een gestrekt been op de enkel van Mboyo had getrapt. KVK bleef zoeken naar de juiste opening, maar het was enkel Rougeaux die nog kon dreigen op een corner van De Sart : 0-0 bij de rust.

KVK Mou3
KVK Mou3

Assist en goal Mboyo zorgen voor winst

KVK startte met veel vuur en grinta aan de tweede helft. Dat leverde geel op voor Ocansey en Mboyo maar ook een erg goeie mogelijkheid voor Van Der Bruggen die oog in oog met Koffi op de bezoekende keeper trapte. Ook Golubovic schoot op de doelman uit Ivoorkust. Zoveel aanvalslust werd uiteindelijk beloond toen Mboyo na geblunder bij de Henegouwers de 1-0 binnen trapte voorbij Koffi. De ban was gebroken en toen Ilombe een knappe assist uit zijn voet toverde op links stond Dewaele aan de tweede paal klaar om de 2-0 binnen te koppen.
Een ontketend KVK ging nu op zoek naar nog meer goals en De Sart liet de 3-0 liggen na knap voorbereidend werk van D’Haene. De derde goal kwam er negen minuten voor tijd dan toch toen de VAR het doelpunt van Ocansey na lang aarzelen uiteindelijk toch goedkeurde. Moeskroen moest zo de kelk helemaal tot op de bodem ledigen en eindigde finaal met negen toen met tweemaal geel nog van het veld moest.

Door de oververdiende zege klimt KVK naar een voorlopige gedeelde tweede plaats. Volgende zondag trekt het naar Standard.

KVK speelde met Jakubech, Derijck, D’Haene, Golubovic, Mboyo (72′ Stojanovic), De Sart (’69 Jonckheere), Makarenko, Rougeaux, Dewaele, Ocansey (86′ Gueye), Van Der BruggenBank: Ilic, Sainsbury, Lepoint, Jonckheere, Gueye, Hines-Ike

Moeskroen speelde met Koffi, Dabila, Tabekou, Agouzoui, Hocko, Onana, Ciranni, Bocat (’77 Olinga), Badibanga (’58 Faraj), Gnohéré (67′ Bakic), N’LanduBank: Gillekens, Van Durmen, Brym, Olinga, Postolachi, Bakic, Faraj

Goals: 59′ Mboyo (1-0), 62′ Dewaele (2-0), 81′ Ocansey (3-0)Geel: Ocansey, Mboyo, MakarenkoRood: Onana, Hocko (2x geel)

  • DD slash MM slash JJJJ