KVK KVO1
KVK KVO1

Oververdiende 3-1 thuiszege tegen KVO

KVK kreeg tegen de Kustboys opnieuw de kans om sinds september nog eens de drie punten in eigen huis te houden. Vanderhaeghe gaf Derijck terug een plaats in de basis, Stojanovic werd naar de bank verwezen.

29/11/2020
KVK KVO2
KVK KVO2

Kerels vergeten open kansen af te maken

De match kon niet beter beginnen voor de Kerels. Al bij de eerste aanval stond het op rozen. Mboyo vond met een lange bal vanop links Dewaele die via een Oostendse verdediger in doel kopte : 1-0. Ook de tweede aanval was bijna raak, maar Gueye die alleen voor Hubert verscheen, werd afgevlagd voor buitenspel.

Jonckheere, ex-KVO, was eveneens dicht bij een goal met een gemikte kopbal maar de Oostendse keeper verhinderde met een knappe reflex de dubbele voorsprong. Die hing opnieuw in de lucht toen Dewaele opnieuw een snelle raid op de flank opzette en Mboyo op Hubert trapte. De doelman, veruit de beste bezoeker, hield ook Gueye met een voetveeg van een nieuw doelpunt.

Dat voetbal best onrechtvaardig kan zijn bleek in minuut 32. Het doelpunt dat al lang in de lucht hing, viel aan de overkant. Bataille gooide de bal voor doel waar Hjulsager de bal met een knappe halve omhaal voorbij Ilic prikte : 1-1. Marko had kort daarop een prima reflex in huis op een poging van de Gueye van Oostende, Makhtar Gueye. In de slotfase ging een kopbal van Rougeaux nog naast. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand na een leuke eerste helft.

KVK KVO3
KVK KVO3

Gueye en Mboyo houden punten in Kortrijk

De tweede helft startte met hetzelfde scenario als voor de rust, met een vroege goal dus. Ocansey dribbelde een paar KVO-verdedigers, liep zich vast maar Gueye was goed gevolgd en duwde de bal makkelijk binnen : 2-1. Jonckheere waagde ook nog eens zijn kans in één tijd en aan de overkant vond Gueye tot tweemaal toe Ilic op zijn weg.

Ook de Oostende keeper Hubert liet zich gelden en met een supersave hield hij Mboyo, mooi vrijgespeeld door Gueye, van een zeker doelpunt.
De Kerels vergaten de match in een definitieve plooi te leggen.

De wedstrijd bleef daardoor spannend, De Sart probeerde het van ver en Ilic, alweer hij, schudde een topsave uit zijn mouw na een nieuwe kans voor Gueye. Toen iedereen begon te vrezen voor een tegendoelpunt, was er goalgetter Mboyo die er met zijn achtste doelpunt van het seizoen 3-1 van maakte toen hij optimaal profiteerde van een foute terugspeelbal bij de bezoekers.

Match gespeeld en zo pakte KVK eindelijk nog eens een deugddoende thuiszege. Het wordt zo 9de in de klassering en kan zich nu opmaken voor de trip naar Charleroi op 7 december.

KVK KVO4
KVK KVO4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Mboyo (89′ Vandenbossche), Guèye (81′ Selemani), De Sart, Jonckheere (88′ Stojanovic), Van der Bruggen, Ocansey, Sainsbury, Rougeaux, Derijck, Dewaele

Bank : Jakubech, Golubovic, Hines-Ike, Selemani, Van Den Bossche, Lepoint

KV Oostende speelde met Hubert, Hjulsager, Gueye, McGeehan (68′ Marquet), Theate, Patoulidis, Vandendriessche, D’Arpino (68′ Batzner), Bataille, Hendry, Tanghe (86′ Guri)

Bank : Castro, Marquet, Guri, Kvasina, Batzner, Capon, Skulason

Doelpunten : 4’ Dewaele (1-0), 32’ Hjulsager (1-1), 49′ Gueye (2-1), 80′ Mboyo (3-1)
Geel : McGeehan, Hjulsager, Hendry