Zwa KVK2
Zwa KVK2

Oververdiend punt in derby

De 1-3 nederlaag tegen Anderlecht konden de Kerels uitvegen met puntengewin op het veld van eeuwig rivaal Zulte Waregem. De thuisploeg stond onder druk na een 1 p 18, terwijl KVK mits winst kon dromen van een achtste wedstrijd zonder nederlaag tegen buren.

Coach Vanderhaeghe miste de gekwetsten Van Der Bruggen en D’Haene. Hun plaatsen werden ingenomen door Gueye en Selemani. Die laatste kwam terug uit schorsing. Nieuwkomer Badamosi begon op de bank.

02/11/2020
Zwa KVK1
Zwa KVK1

Goeie eerste helft van de Kerels

De Kerels startten ook zonder hun trouwe twaalfde man in het bezoekersvak goed aan de partij. De vrijstaande Jonckheere mocht na drie minuten al uithalen, maar Bostyn haalde de bal uit de hoek. KVK speelde vrank en vrij en liet de bal goed rond gaan zodat de thuisploeg zelden in het stuk voorkwam, De Sart trapte in één tijd een assist van Jonckheere naast. Net voordien kreeg Vossen dan toch de eerste kans voor de fusieploeg maar hij kopte naast.

Toen Zulte Waregem de bal niet goed weg kreeg achteraan belandde de bal in de voeten van De Sart maar zijn schot zoefde net naast. Ook Makarenko’s poging keilde net voorbij de rechterpaal. Ondanks al dat aanvallend geweld kregen de Kerels bijna het deksel op de neus. Seck sprong bij een hoekschop hoger dan de Kortrijkse defensie en kopte maar net naast.

We gingen rusten met een 0-0 stand al kwam Selemani net voor de pauze toch nog dicht bij een doelpunt, maar Deschacht stak er nog een voetje voor.

Zwa KVK3
Zwa KVK3

Tumultueus slot

Ook in de tweede helft gingen de Kerels het beste van start. Met veel beweging en snelheid zochten ze gretig de aanval. Selemani botste op doelman Bostyn, na voorbereidend werk van Mboyo. Gueye, ook al bediend door Ilombe, liet de bal dan weer te ver van de voet springen oog in oog met Bostyn.

De thuisploeg onderging de wet van de sterkste maar plooide niet. Op een zeldzame counter kwam zelfs bijna op voorsprong maar Seck verprutste alleen voor Jakubech de unieke reuzekans.

Twintig minuten voor tijd raakte een corner van Selemani maar niet weg in de thuisdefensie. Een bal van Makarenko werd daarbij van de lijn gehaald door Vossen! Vanderhaeghe liet Badamosi debuteren voor de moegestreden Gueye.

De wedstrijd kon in het laatste kwartier nog alle kanten uit. Een kopbal van Vossen miste eerst nog kracht om Jakubech te verrassen, maar de daaropvolgende poging was wel raak. Dompé zette scherp voor en de ingevallen Chory duwde de bal aan de tweede paal binnen : 1-0.

Toen iedereen zich leek te moeten verzoenen met een onverdiende nederlaag werd de ingevallen Van Den Bossche bijna de held toen hij scoorde, maar zijn goal werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd tot groot ongenoegen van Vanderhaeghe die rood kreeg.

Uiteindelijk kregen de Kerels alsnog loon naar werken toen Mboyo in de slotseconde een penalty benutte na hands van Opare.

En zo pakten de Kerels oververdiend een punt op het veld van de buren. Het is nu al acht wedstrijden ongeslagen in de derby. Een cijfer dat kan tellen.

KVK kan zaterdag opnieuw naar een driepunter op zoek in eigen Guldensporenstadion. Dan kijken de Kerels seizoensrevelatie Beerschot in de ogen. Aftrap om 16.15u.

Zwa KVK4
Zwa KVK4

DIGEST

Zulte-Waregem speelde met Bostyn, Bianda, Deschacht, Opare, Marcq (62′ Srarfi), Vossen (90+5′ Sissako), Dompé, Bruno (46′ Chory), Seck, De Bock, Van Hecke

Bank : Bossut, Sissako, Govea, Srarfi, Chory, Humphreys, Kainourgios, Soisolo

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Sainsbury, Derijck, Gueye (69′ Badamosi), De Sart, Dewaele, Ocansey, Jonckheere (78′ Van Den Bossche), Mboyo, Selemani

Bank : Ilic, Hines-Ike, Rougeaux, Stojanovic, Van Den Bossche, Badamosi

Goals: 76′ Chory (1-0), 90+5′ Mboyo (pen) (1-1)
Geel: Dury, Chory, Opare
Rood: Vanderhaeghe, Dompé