80b25c1c Dd5a 4cc6 A074 F9322ca0f3a9

Openingsweekend G-voetbal KV Kortrijk

Onze G-voetbalploegen kregen deze week de eer om het nieuwe voetbalseizoen van G-voetbal KV Kortrijk op gang te trappen. Hieronder het wedstrijdverslag van onze Reds en Whites.

14/10/2021
5480aaa8 7906 4513 8563 7f20621fddeb

FC Mandel United VS KV Kortrijk Reds

Er was even twijfel of deze wedstrijd wel ging kunnen doorgaan door de zeer mistige omstandigheden. Bij de opwarming was het nog zoeken naar de bal maar bij de start van de wedstrijd besloot de scheidsrechter toch om te spelen.

De Reds begonnen vrij moeizaam aan hun wedstrijd. Het was wat zoeken naar hun gebruikelijke spel en ze kwamen 1-0 achter. De spelers verloren de moed niet en kwamen meer en meer in hun spel. Enkele minuten na de 1-0 maakten onze Reds 1-1 gelijk. De rest van de eerste helft zochten onze Reds nog wat naar hun ritme en we gingen rusten met een 2-2 stand.

Bij aanvang van de tweede helft was de vraag of onze Reds fysiek het tempo van de match zouden kunnen volgen. Onze ploeg was met acht spelers waardoor er geen wissels mogelijk waren. Ondanks dit nadeel bleek onze ploeg fysiek sterker. De spelers geraakten in hun ritme en lieten de bal vlot rondgaan. Al vrij snel in de tweede helft stond het dan ook 2-3. De Reds hielden de rest van de tweede helft de wedstrijd mooi onder controle en konden hun voorsprong nog uitbreiden tot een 2-5 eindstand. Spelers en staf blikken terug op een sportieve wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd van de Reds is verplaatst naar zaterdag 30 oktober om 14u. Deze wedstrijd is tegen Stasegem en zal gespeelt worden op de terreinen van KVK jeugd. Supporters zijn van harte welkom.

68ab5920 5bd1 4a98 9946 13426bcffe07

FC Mandel United VS KV Kortrijk Whites

De Whites mochten diezelfde dag ook hun seizoen starten tegen Mandel United. De mist was ondertussen weggetrokken en in prachtige voetbalomstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd op gang.

Onze Whites startten sterk aan hun wedstrijd en komen met een mooie combinatie vrij snel 0-1 voor. Het vertrouwen kroop in de ploeg en aanvallend kwamen ze tot enkele mooie combinaties. Na een 10-tal minuten verdubbelden ze hun voorsprong. Tijdens de resterende minuten van de eerste helft ging de wedstrijd mooi op en neer. Langs beide kanten vielen er kansen en we gingen rusten met een stand van 3-3.

De tweede helft zagen we de Whites vooral defensief zeer sterk voor de dag komen met een glansrol voor de doelman. Hij kon in de tweede helft het Kortrijkse doel leeg houden met enkele uitstekende reddingen. De Whites kwamen opnieuw op voorsprong door een mooie tegenaanval. Bij het ingaan van de laatste vijf minuten vergroten onze Whites hun voorsprong naar 3-5 na een mooi geplaatst schot. Op het einde van de wedstrijd haalde onze doelman nog uit met een prachtige beenveeg in ware Marko Ilić stijl.

De Whites mogen tevreden terugkijken naar hun eerste competitiewedstrijd. Ze zien hun volgende tegenstander op 14 november in Kortrijk. Dan nemen ze het op om 10:00 tegen Olympic Ledegem.

Zo sluiten we met G-voetbal KV Kortrijk ons eerste competitieweekend tevreden af. We zagen twee faire en sportieve wedstrijden. We zien jullie graag komende zaterdag om 14:00 op KVK jeugd voor de tweede competitiewedstrijd van onze Reds.