WhatsApp Image 2022 10 29 At 6.56.32 PM

Op naar winst?

Winnen zat er dit seizoen nog niet in, al haalden de Kerels in eigen huis tegen Standard en Anderlecht al wel een gelijkspel. Tegen Anderlecht werd zelfs pas in de 97ste minuut de zege weggegomd. Met de komst van Cercle doen we een nieuwe poging op succes.

28/09/2023

Er was een tijd – in de jaren 2013 tot 2017 – dat er liefst 5 keer met 4-0 of 0-4 werd gewonnen van Cercle. De laatste keer in de play-offs van 2019 met doelpunten van Ezekiel, Lepoint, Chevalier & Kristof D’Haene tegen zijn ex-club.

Dat seizoen werd trouwens ook in de competitie gewonnen van de Vereniging: 2-1 werd het waarbij Felipe Avenatti een vroege achterstand in de laatste tien minuten met twee goals nog omkeerde in winst.

In datzelfde 2019 won KVK voor het laatst in het Guldensporenstadion van Cercle Brugge. Het gebeurde op tweede kerst en het was Gary Kagelmacher die in de 80ste minuut de 1-0 vastprikte.

Weer een draw

Vorig seizoen deed nog eens denken aan de vele draws die beide teams al onderling neerzetten.

Toen in 1976-’77 KVK en Cercle voor het eerst tegenover elkaar stonden werd het 1-1 & 2-2. En vorig seizoen, in oktober 2022, was het niet anders. Dit keer werd het 1-1 met een late gelijkmaker van Messaoudi. Van de huidige kernspelers stonden Avenatti, Mbayo & Radovanovic aan de aftrap, Vandenberghe, Bruno, Silva en Mehssatou startten op de bank.

Cercle staat met 12 punten op 24, behaald dankzij 4 overwinningen tegenover 4 nederlagen. Winst was er thuis tegen Charleroi en Westerlo, uit bij Standard en STVV, verlies was er thuis tegen Genk en Union, uit bij Antwerp en RWDM. Zijn laatste twee wedstrijden verloor groen-zwart.

KVK ontvangt de Bruggelingen morgenavond om kwart voor negen. Tijd voor een eerste feestje?