WhatsApp Image 2023 01 18 At 20.58.41
WhatsApp Image 2023 01 18 At 20.58.41

Op naar Standard: vorig jaar 1-1

Voor de 74ste keer speelt KV Kortrijk tegen Standard. Altijd in een confrontatie tussen twee eersteklassers. Vorig seizoen was de trip naar Sclessin goed voor een nuttig punt: 1-1.

11/02/2023

Het was de Colombiaan Moreno die vroeg in de tweede helft scoorde voor KVK, maar in de slotfase maakte Bokadi gelijk.

De laatste zege van de Kerels bij die andere rood-witten dateert al van februari 2017 maar dat was er ook eentje voor de geschiedenis. KVK kon dringend wat punten gebruiken om buiten de degradatiezone te blijven en won maar liefst met 0-3. Teddy Chevalier zette de dans in, Idriss Saadi deed er nog twee bovenop. Uiteraard was ook toen Kristof D’Haene erbij.

De allereerste zege van de Veekaa op Sclessin dateert simpelweg van de allereerste keer dat beide teams elkaar ontmoetten. In oktober 1976 was dat, het eerste jaar dat KVK in eerste klasse speelde: 0-1 werd het toen, en KVK deed er nog een schepje bovenop: een week later won het met 2-1 thuis voor de Beker van België. Voor de 0-1 op Standard tekende de Duitse international Harald Nickel die daarna meteen werd overgenomen door de Luikenaars. Voor de 2-1 in het Guldensporenstadion stond Johan Vermeersch in met twee goals.

Standard lonkt naar 4de plaats

Na enkele mindere seizoenen gaat het weer goed met de Rouches. Die staan momenteel samen met AA Gent gedeeld vijfde op maar 3 punten van nummer 4 Club Brugge zodat de Play-Off 1 nog altijd in het vizier is.

Vorig weekend verloor Standard in de laatste minuut nog twee kostbare punten op Cercle (1-1) maar thuis laat het weinig steken vallen onder leiding van de Noor Ronny Deila.

Goalgetter met dienst is de Deen Philip Zinkernagel, al goed voor 6 stuks, vooral in de gaten te houden bij stilstaande fases. De lange Stipe Perica, ex-Moeskroen, scoorde al 4 keer net als Noé Dussenne, nog een andere ex-Mouscronnois. Anderen als Dragus, Amallah en Raskin zijn dan weer verdwenen tijdens de wintermercato.

KVK staat voor een warme vooravond in de Vurige Stede maar met nog maar tien speeldagen te gaan moet het strijden voor elk punt.