Image001
Image001

Ook KVK is Spurs

Maandag 11 oktober werd United Spurs voorgesteld. Het is een unieke samenwerking tussen negen Kortrijkse sportdisciplines, waarbij het voetbal van KV Kortrijk.

11/10/2021
Image001
Image001

Negen topsportclubs

United Spurs is onder impuls van de Stad Kortrijk in het leven geroepen als overkoepelende sportorganisatie. Negen Kortrijkse topsportclubs die in hun discipline in eerste of tweede afdeling uitkomen engageren zich daarbij om over de sporten heen samen te werken. KV Kortrijk is een van de negen.

‘Spurs’ – vertaal: Sporen, van… Gulden Sporen uiteraard – wordt het gemeenschappelijke woord dat de clubs verenigt. Schepen van Sport Arne Vandendriessche stelde twee jaar geleden voor het eerst het project voor, maandag werd het officieel aangebracht.

Op basis van een aantal sportieve en kwalitatieve criteria werden negen club geïdentificeerd. Samen zijn ze goed voor 2.871 leden. KV Kortrijk stapte mee in het project dat veel meer inhoudt dan alleen maar het logo met de S van Spurs dat de teams bindt.

Spurs bindt handbalclub Apolloon, atletiekclub KKS, ijshockeyclub Kortrijk Spurs, basketbalclub Spurs, Rugbyclub Curtrycke, zwemclub KZK, basketbalclub Balti Kortrijk, waterpoloclub KWK en voetbalclub KV Kortrijk.

Foto United
Foto United

UNIEK TOPSPORTPROJECT

“De United Spurs is een uniek topsportproject in België”, aldus schepen Vandendriessche. “Ik voel de energie bruisen vanuit de clubs. We willen met deze Kortrijkse sportclubs het maximale bereiken in hun sporttak. En we willen rond het merk United Spurs een community creëren, onder andere door jaarlijks een awardshow te organiseren. We stimuleren de clubs ook elkaars topmatchen bij te wonen.”

“Spurs is een overkoepelende organisatie om de werking te professionaliseren met respect voor de eigenheid van de club,” zegt Romanie Poté. Deze Kortrijkse (27) is de topsportcoördinator bij de sportdienst van de stad.

Momenteel  is Spurs bezig met de sportmedische ondersteuning, een digitaal kennisplatform, data-mogelijkheden en professionele branding. Dat houdt o.m. in: een samenwerking met AZ Groeninge en een medische screening van de spelers, deling van contacten en kennis, mogelijkheid tot groepsaankopen, gezamenlijk datamanagement, samenwerking tussen de clubs en de leden, etc.

KV Kortrijk is graag op de trein gestapt om samen met de andere topsportclubs uit de stad de naam van de stad hoog te houden en om samen verder te werken aan de professionalisering van de sport in de regio.