SPK 0460
SPK 0460

Onze KVK-spelers vieren oudejaar vooral thuis

Trent Sainsbury mist de kans om tien uur vroeger dan wij Nieuwjaar te vieren. Hij blijft in Kortrijk. Pape Gueye – op krukken – blijft noodgedwongen bij ons. En Selemani en Badamosi krijgen helemaal geen kans om oudejaar te vieren: zij spelen de Afrika Cup. – Eddy Soetaert

31/12/2021

TRENT BLIJFT HIER

Als het in de Australische hoofdstad Canberra middernacht is, is het hier pas twee uur in de namiddag en moet oudejaarsavond nog beginnen. Maar onze Aussie Trent Sainsbury benut de tijdwinst niet. “Ik  vier het gezellig hier in Kortrijk met vrouw en kinderen,” zegt hij. Pas op 22 januari vertrekt hij weer naar huis toe voor twee interlands met de nationale ploeg in een poging om zich te plaatsen voor het WK in Qatar.

Internationals December Januari
Internationals December Januari

SELEMANI EN BADAMOSI OP STAGE

Anders vergaat het Faïz Selemani en Mohammed Badamosi. Zij vertrokken al op 27 december om zich met hun nationale ploeg voor te bereiden op de Afrika Cup die start op 9 januari en duurt tot 6 februari.

“Oudejaar? Ik werk”, zegt Faïz Selemani. “Schrijf maar op: je travaille. Ik kan eindejaar niet vieren met mijn vrouw en kind en familie. Ik  verblijf op dat moment in Saudi-Arabië voor een stage in aanloop naar de Afrika Cup.”

“Voor mij hetzelfde,” vult Badamosi aan. “Ik reis naar Qatar waar we met oud en nieuw op stage zijn.”

GUEYE NIET NAAR LONDEN

Pape Gueye loopt op krukken. Hij werd geopereerd aan de meniscus en is nog out.

“Alles was gepland om oudejaar door te brengen bij vrienden in Londen”, aldus onze spits. “Maar ik zie het niet zitten om op krukken naar Londen te reizen. Ik zal het dan maar bij me thuis vieren. Er komen wat vrienden bij mij op bezoek.”

Kevin Vandendriessche blijft ook thuis, net over de grens in Frankrijk. “Chez moi, en famille”, zegt onze harde werker op het middenveld.

WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.57.50 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.57.50 PM

MET FAMILIE OF VRIENDEN

Gilles Dewaele blijft evenzeer in de buurt. “Kerst vierden we bij mijn ouders. Met kalkoen, jawel. Met oudejaar  zijn we bij mijn schoonouders.”

Michiel Jonckheere viert oudejaar samen met… de concurrentie. Moet kunnen natuurlijk. Hij is die avond samen met zijn goede vriend en ex-ploegmaat Brecht Capon.

Kristof D’Haene heeft een vakantiehuis gehuurd in de Ardennen, waar hij met twee bevriende koppels de jaarovergang maakt.

Matthias Fixelles en Timothy Derijck hadden nog wat vraagtekens toen we de vraag stelden. “Kerst vierde ik met de familie. Het is nog uitkijken wat we met Nieuwjaar doen,” zegt Matthias. Idem dito voor Timothy: “Het hangt onder meer af van de coronatoestanden.”

BALKANBOYS NAAR HUIS TOE

Onze Balkanboys trekken naar de heimat tijdens de winterstop.

Ante Palaversa zit enkele dagen voor Nieuwjaar al aan tafel met zijn ouders en familie. Oudejaar zal hij met zijn vriendin ‘somewhere’ vieren. Ergens onder de zon, waar corona het toelaat.

Marko Ilic zal op Nieuwjaardag wel met zijn grote familie en vriendenkring de jaarovergang vieren, zegt hij. “Maar op oudejaarsavond zit ik met mijn vriendin en een stel vrienden van weleer bij iemand thuis samen om er een party van te maken.”

Voor Aleksandar Radovanovic heeft Nieuwjaar een donkere kant. Dit jaar overleed zijn vader onverwacht en die herinnering zal op oudejaar levendig zijn. “We zullen samen zijn bij mijn moeder met enkele familieleden. Ik heb omwille van het voetbal nog niet vaak de kans gehad om bij de familie te zijn die dagen. Ik wil ervan genieten.”

WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.52.18 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.52.18 PM

ALGERIJNEN NAAR DE ZON

De vrieskou van de vorige week schrikte onze jonge Algerijnen Abdel Kadri en Billal Messaoudi best wel af. Dit maakten ze niet eerder mee. Dan is het goed voor hen dat zij voor het eerst in vier maanden weer naar Algiers kunnen reizen om er bij hun familie te zijn. “We zullen met een tiental familieleden rond de tafel zitten”, weet Billal nu al. Idem voor Kadri: “Eindelijk nog eens bij de familie in Algiers.”

Onze Deen Victor Torp, wiens vriendin inmiddels werkt in Kortrijk, reist samen met haar naar hun thuisland. “We zullen er bij onze familie zijn en op oudejaarsavond lekker chillen met een viertal vrienden en daarna naar het vuurwerk kijken.”

Marlos Moreno vliegt niet zomaar op en af naar Columbia. Maar toch is hij even weg uit Kortrijk. “Ik heb afspraak met familie in Parijs,” zegt hij.

Dat doet ook Dylan Mbayo die met kerst bij zijn ouders in Lokeren verbleef maar: “Ik denk dat ik met oudejaar in Parijs zal zijn”, vermoedt onze flankspeler.

JONGEREN BLIJVEN HIER

Onze jonge Kortrijkzaan Tsotne Bendyanishvili blijft in eigen stad. “Ik vier eindejaar met mijn ouders en mijn vrienden”, zegt hij. Zo ook Maxim Deman: “Ik vier het thuis met de familie. En tussendoor zal ik in die dagen nog wat blokken.”

Ook Sambou Sissoko houdt het sober: “Nee, ik reis niet naar mijn land. Ik blijf hier in Kortrijk”, aldus de sympathieke Malinees.

Ook Eric Ocansey blijft in de stad. “Ik vier oudejaar met mijn vrouw en mijn drie kindjes”, zegt hij. “Het is al een gewoonte geworden voor mij om hier te zijn. Het is heerlijk wandelen in de stad in die dagen.”

WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.01.32 PM
WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.01.32 PM

ENKELE FRANSEN NAAR HUIS TOE

Lucas Rougeaux, al jaren met zijn gezin woonachtig in het centrum van de stad, profiteert van de korte winterstop. “We gaan op bezoek bij onze familie in Nice”, zegt hij. Misschien ziet hij daar ook wel de zon. Ook Rachid Alioui is inmiddels afgereisd naar Frankrijk.

Anders doet Joris Delle het. “Ik blijf lekker thuis hier in Kortrijk”, vertelt onze doelman. “Gezellig met vrouw en kindjes en met onze hond.” Jesaja Hermann en Jonah Osabutey zien dan weer hun familie terug in Duitsland.

We wensen al onze spelers een prettig Nieuwjaar en hopen ze fit en gezond terug te zien op 3 januari.