DSC 3970
DSC 3970

"Onze kleedkamer is een hechte groep"

“We wisten dat er versterking nodig was en die hebben we de voorbije tien dagen ook gekregen. Avenatti, Tanaka en Lamkel Zé zijn stuk voor stuk meerwaarden voor onze spelersgroep.” Dat zei Karim Belhocine tijdens een druk bijgewoond perscontact donderdagmiddag.

25/08/2022

Natuurlijk ging het al meteen over de meest recente nieuwkomer, Didier Lamkel Zé, die in de voormiddag pittig meetrainde met de groep.

“Didier moet zich goed voelen bij een club, bij een spelersgroep”, zei Karim Belhocine. “En dat zal hier het geval zijn. We hebben een kleedkamer die goed samenklit. De regels zijn er, maar iedereen is tolerant tegenover de andere.”

Op welke positie de Kameroener het best rendeert, de 9 of de 11? “Hij kan op meerdere posities nuttig zijn. Hij is polyvalent. En het is duidelijk dat de Lamkel Zé van vandaag over enkele weken nog beter zal zijn. We zijn ons bewust van zijn kwaliteiten maar we moeten nu ook niet alle blikken op hem richten: we hebben Gueye, Selemani, Avenatti, Lamkel Zé en nog meer jongens die er al even zijn.”

Of Lamkel Zé zondag al zal spelen? Dat moet je aan een coach drie dagen voor de wedstrijd nooit vragen, maar toch lichtte Karim al een tipje van de sluier: “Hij zal zeker tot de achttien behoren.”

Door de komst van Lamkel Zé is de aankomst van de jonge Japanse verdedigende middenvelder Satoshi Tanaka vanuit Shonan Bellmare waar hij een vaste waarde was in het team in de hoogste reeks van het Japanse voetbal, haast onopgemerkt voorbijgegaan. De club is gevestigd in Hiratsuka op zo’n zestig kilometer van Tokio.

“Satoshi stond de dag na een reis van bijna vierentwintig uur al meteen op het oefenveld. Ik zag er twee trainingen van en ik heb gezien dat hij veel voetbalkwaliteiten heeft”, zegt de coach. “Zoals de meeste Japanners is hij ambitieus en strijdlustig. Hij is niet groot, maar hij is een felle verdedigende middenvelder.”

AVENATTI

Je zou er op de duur bij vergeten dat vorige week Felipe Avenatti is teruggekeerd naar de club waar hij het grootste succes had. Felipe werd gistermiddag trouwens door diverse Vlaamse en Waalse kranten geïnterviewd. Wat dacht je: zondag staat KVK-Standard op het menu en laat onze Uruguayaan nu net van Standard komen.

“Felipe is goed ingekomen in Brugge”, prijst Karim. “Ik had hem willen laten starten maar hij had wat last aan de adductoren en verkoos niet vanaf de eerste minuut te moeten aantreden. Ook deze week heeft hij er nog wat last aan maar ik hoop dat hij wedstrijdfit zal zijn zondag.”

“Het gaat beter”, aldus Avenatti. “Ik hoop dat ik erbij kan zijn voor mijn eerste thuiswedstrijd met de supporters die me vier jaar geleden zo hebben gesteund.  Ik ben ze nog altijd heel dankbaar en ik ben blij dat ik hier terug ben. Trouwens, mijn vrouw zei me meteen dat ik op dit voorstel moest ingaan.”

Natuurlijk kwam de vraag of hij gaat juichen als hij scoort tegen Standard. “Ik zal juichen maar met mate”, antwoordde hij. “Ik juich altijd als ik scoor want dan ben ik blij voor de ploeg en voor mezelf. Maar ik zal tegen Standard niet met speciale gevoelens juichen. Ze zegden me eerlijk dat ik naar een andere club kon uitkijken en die kans bij Kortrijk heb ik meteen gegrepen. Ik kon naar Beerschot en enkele clubs uit de Italiaanse en Spaanse tweede klasse maar Kortrijk was direct wat ik wou.”

TICKETS

Niets missen van het thuisdebuut van Avenatti tegen zijn ex-club? Koop dan nu je tickets.

Koop hier je tickets!