P1116561
P1116561

Onze coach over Gent-KVK

Kadri en Billal zijn terug

13/01/2023

Het goede nieuws komt voorop: Abdel Kadri en Billal Messaoudi zijn weer fit. Of ze ook in de basiself zullen staan, dat laat de coach uiteraard in het midden. Je moet Hein Vanhaezebrouck geen extra informatie verschaffen…

Positief noemt hij ook het eerste optreden van Christalino Atemona. De jonge Duitser viel in bij de rust tegen KVM en hield Storm behoorlijk uit de wedstrijd. “Ik kende hem niet, maar mijn keepertrainer Nico Pellatz die eerder bij Hertha Berlin werkte, vertelde me over hem. Chris speelde bij de U20 van Duitsland, hij deed bij ons goede tests en is top zowel qua snelheid als qua sterkte, zijn sprongkracht is opmerkelijk.”

Ook een andere nieuwkomer, Martin Wasinski, krijgt een pluim van de coach: “Hij is pas 18 maar intelligent. Hij is snel en heeft een grote potentie. Hij is bovendien een Belg en speelt ook bij de nationale U19.”

Kristof

Minder goed nieuws is er over Kevin Vandendriessche die vorig seizoen al een ernstige blessure opliep en ook dit seizoen geruime tijd aan de kant moest staan. De coach ziet geen plaats meer voor hem. Dat gold eerder ook voor Dorian Dessoleil.

“Liever haal ik spelers als Luca Foubert en Massimo Decoene uit de jeugd”, zegt Storck.

En dan was er tijdens de wekelijkse persconferentie ook een vraag rond de situatie van Marko Ilic. “Marko had pech dat hij ernstig ziek werd tijdens de Wereldbeker-break. Zo kreeg Tom Vandenberghe zijn kans. Hij doet het momenteel uitstekend, zodat ik geen reden heb om te wijzigen en dat moet Marko kunnen aanvaarden.”

Bernd Storck had ook een woord van lof voor Kristof D’Haene die zijn afscheid op het einde van het seizoen aankondigde. “Ik weet dat Kristof een monument is voor de club. Hij verdient alle respect.”

Ondertussen spitst alles zich binnen de groep toe op de trip van zondagmiddag naar AA Gent. “We zijn nog niet bezig met de belangrijke wedstrijd van komende woensdag thuis tegen Seraing, die op Gent is even belangrijk”, waarschuwt de coach.

GA MEE NAAR GENT