BSM 7808 (1)
BSM 7808 (1)

Onze coach kent het Carolo-gevaar

Luka Elsner heeft Aleksandar Radovanovic en Lucas Rougeaux na hun schorsing weer ter beschikking. Hij mist in zijn ruime kern enkel Jesaja Hermann die last heeft aan een adductor. Het betekent dat hij een aantal spelers niet eens in zijn selectie van 18 zal kunnen opnemen.

30/09/2021
SVK 3858
SVK 3858

Geen penalty

Dat Radovanovic en Rougeaux weer tot de selectie behoren is een pluspunt. Er is meer: op die manier zal Kevin Vandendriessche weer de sterkhouder op het middenveld kunnen zijn. “Al deed hij dat in Waregem als centrale verdediger uitstekend”, onderlijnt de coach nog graag even.

Het zat hem zaterdag hoog dat zijn team nog een 0-2 voorsprong prijs gaf, hij wil het toch nog even kwijt: “Het was absoluut geen penalty. Dat weet iedereen ondertussen maar daar hebben wij niets aan.” Het verschil is één punt méér voor Zulte maar twee verdiende punten minder voor KVK. Tijd om een en ander recht te zetten en dat wordt niet eenvoudig.

BSM 7808 (1)
BSM 7808 (1)

Steun supporters is belangrijk

Charleroi startte dit seizoen met zeven wedstrijden zonder nederlaag, maar verloor dan wel de laatste twee matchen, nog wel in eigen huis tegen Club en Mechelen. Op verplaatsing verloor het nog niet.

“Charleroi is een sterke ploeg met een heel technisch middenveld met een speler als Morioka en is gedreven in de tegenaanval. Ze zijn tactisch heel bedreven”, weet Luka Elsner. “We zullen individueel en collectief top moeten zijn om daar weerstand aan te kunnen bieden.”

“Hopelijk hebben we zaterdag weer onze supporters met evenveel enthousiasme als tegen Gent in ons stadion. Zij hebben tegen Gent een heel belangrijke rol gespeeld.”