WhatsApp Image 2022 02 02 At 7.14.45 PM 2

Onverdiend 0-2 verlies tegen Antwerp

Nauwelijks drie dagen na het verlies tegen Club ontvingen de Kerels Antwerp voor een wedstrijd die eigenlijk eind december moest worden gespeeld.

Coach Belhocine kon door de vele schorsingen, ziektes en blessures maar een beroep doen op 13 spelers. Ook de wintertransfers waren niet speelgerechtigd – Steven Verhamme

02/02/2022
WhatsApp Image 2022 02 02 At 7.15.16 PM

Onverdiend 0-1 achter

Een duidelijk statement van KV Kortrijk bij aanvang van de wedstrijd. De spelers weigerden op één lijn te staan na de ongelukkige uitspraak van het BAS eerder deze week. Dat zorgde ervoor dat KVK weliswaar met een gehavende ploeg startte, maar toch met veel grinta aan de match begon. Die geestdrift zou de hele match een constante zijn.

Een schot van D’Haene werd al snel afgeblokt en bij de tweede poging scoorde de Veekaa, maar het doelpunt werd verrassend genoeg afgekeurd na een foutje (?) op Butez. Antwerp moest even bekomen en deed dat opnieuw toen ex-Kerel Verstraete met rood werd weggestuurd na een fout op Messaoudi. De wedstrijd was nog maar tien minuten ver.

KVK bleef de forcing voeren, een leuke vrijschop van Selemani keilde maar net naast, een aardige poging van Kadri zoefde over de dwarslat. Tegen de gang van het spel in klommen de bezoekers echter op voorsprong. Nainggolan verstuurde een perfecte assist in de loop van Samatta die Rougeaux te snel af was en beheerst afwerkte: 0-1.

De thuisploeg was niet van slag door zoveel onrecht en rechtte de rug. Badamosi, terug van de Africa Cup, kopte maar net naast en ook een nieuwe poging met het hoofd, dit keer van Messaoudi, zorgde voor gevaar. Een trap van Selemani ging ook nog naast, ook bij een volgende kans voor Faïz liet Butez zich niet ringeloren.

KVK verdiende de gelijkmaker en bleef veruit de beste ploeg maar een kopbal van Badamosi was te centraal gericht, een ‘patatje’ van D’Haene belandde op een Antwerp-verdediger en Selemani’s nieuwe kopkans ging over doel. De pech bleef de thuisploeg achtervolgen, want het verloor voor de rust nog Rougeaux die vervangen werd door Herrmann. Bij zijn eerste baltoets knalde Jesaja in het zijnet.

0-1 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2022 02 02 At 7.19.15 PM

KVK vecht tot het einde maar kent geen succes

Met nog één wisselspeler op de bank en Palaversa centraal achterin begonnen de rood-witten aan de tweede helft. De Kerels zetten meteen koers richting Antwerp-doel en dat leverde ook nu weer al snel enkele kansen op. Badamosi’s schotje miste kracht om Butez te verschalken en Messaoudi werd gehaakt na een snelle raid net buiten de grote rechthoek.

Opnieuw tumult iets voorbij het uur toen Messaoudi de bal in doel leek te werken maar Nainggolan in de baan van het schot stond. KVK eiste een strafschop en een tweede rode kaart voor Antwerp maar scheids Vergoote ging daar, op advies van de VAR, niet op in. De uitsluiting viel daarentegen aan de overkant toen Kadri van het veld moest na een drieste tackle.

We gingen een spannend slotkwartier in waarin de thuisploeg alles op alles zette, maar efficiëntie miste vooraan en te weinig grote mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Een pegel van Badamosi, die helemaal vrijstond, werd op een Antwerp-verdediger gepoeierd, een trap van Selemani kon beter. Butez pakte ook nog uit met een prima save bij een trap van Herrmann.

Hoe onrechtvaardig voetbal soms kan zijn bewees de extra tijd. Op de enige echte aanval van de bezoekers in de tweede helft ontsnapte de ingevallen Gerkens en die legde de 0-2 achter Ilic. De wedstrijd werd nog stilgelegd en kort daarna hervat, maar de score zou niet meer veranderen.

Ondanks de nederlaag blijft KVK op een gedeelde achtste plaats. Komende zaterdag komt Sint-Truiden op bezoek. Aftrap om 16.15u.