DSC 4110
DSC 4110

‘Nu 4 keer op 5 tegen rechtstreekse tegenstander’

KVK speelt over een maand thuis tegen RWDM voor de Beker van België maar moet zaterdag eerst nog wel voor de competitie op bezoek naar Molenbeek. Inzet: drie heel belangrijke punten.

03/11/2023

Glen De Boeck heeft natuurlijk gelijk: “Alle wedstrijden zijn belangrijk.” Maar duels met directe opponenten zijn dat nog net iets meer. “We spelen nu vier keer op vijf tegen rechtstreekse tegenstanders”, weet de coach. Eerst naar RWDM, daarna, na de daaropvolgende trip naar Union, op een rijtje tegen Mechelen, Eupen en Westerlo. Da’s pittig.

“Je moet weten dat we de op één na jongste ploeg van de Jupiler Pro League hebben”, onderstreept De Boeck. “Mijn drie centrale verdedigers zijn 20, 24 en 20 en dan zegt men dat verdedigers op hun best zijn vanaf hun 27. Ik probeer die jongens veel van mijn eigen ervaring mee te geven.”

Dat KVK op Dender niet zomaar ging winnen, had hij ook ingecalculeerd. “Die ploeg staat voorin in tweede klasse en speelt bovendien thuis. Maar als we de wedstrijd spelen zoals we die moeten spelen, komen er geen verlengingen. Het is altijd gevaarlijk als je balverlies lijdt op je eigen helft. Dat moet eruit! Dat heb ik de mannen duidelijk gemaakt. Kadri had ook moeten scoren vanop drie meter, toen de bal tegen de paal ging.”

Lof voor Mighten

Glen De Boeck had goede punten voor de jonge Alex Mighten, die snel en vaardig is. “Ik had direct door dat die jongen kan voetballen. Ik zag het op de beelden van zijn seizoen bij Nottingham Forest. Hij had er een enorm aandeel in de promotie naar de hoogste klasse. Misschien was de Premier League net iets te hoog gegrepen, maar het talent heeft hij.”

Avenatti is terug

Goed nieuws vanuit de ziekenboeg waar Radovanovic nog een paar weken verblijft, maar Alebiosu straks uit komt. “Hij zal volgende week aansluiten bij de groep.” Felipe Avenatti is snel terug in de selectie voor zaterdag. “Het valt mee dat hij maar een contractuur en geen scheur opliep”, aldus de coach.

Op dus naar RWDM. “Het is een goed geheel. De trainer heeft er zijn stempel gedrukt. Het is duidelijk: we zullen op niveau moeten zijn om daar iets te halen.”