WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.18.34 2
WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.18.34 2

Nog eens winnen in Westerlo

Winnen in Westerlo, het gebeurt niet zo vaak als we het zouden willen. De laatste zege in ‘T Kuipje dateert zowaar al van mei 2009. En toch moet het zaterdag maar weer eens gebeuren!

10/03/2023

Het was een heel belangrijk moment in de geschiedenis van KV Kortrijk toen de Kerels met 1-3 gingen winnen op Westerlo de laatste speeldag van het seizoen 2008-2009, het eerste seizoen dat de club weer in de hoogste klasse speelde.

KVK, dat een week eerder dankzij Kristof Van Hout miraculeus 0-1 was gaan winnen op Racing Genk, moest op de slotdag beter doen dan FC Dender om zich buiten de barrages voor degradatie te kunnen houden. De Veekaa won, Dender verloor. Voor de broodnodige 1-3 tekenden Jimmy Hempte, William Barbosa en Cheikhou Kouyaté.

De volgende vijftien jaar speelde KVK onophoudend in de hoogste reeks, Westerlo degradeeerde maar kwam vorige zomer terug en laat meteen van zich horen. De promovendus speelt zowaar mee voor een plaats bij de top-vier, Play-Off 1. De nederlaag vorig weekend op Standard was een streep door de rekening, zodat de Kempenaren er alles zullen aan doen om tegen KVK weer de volle buit te halen.

VIER EX-KVK'ERS

Dat de club het zo goed doet, heeft te maken met de stevige financiële inbreng van de nieuwe eigenaar, de Turkse zakenman Oktay Ercan, maar ook met de bekwame coaching van Jonas De Roeck.

In zijn team spelen vier ex-KVK’ers, voorop Lukas Van Eenoo, die van Cercle naar Kortrijk kwam in 2014, een jaar werd uitgeleend aan Roeselare, daarna in januari 2018 een half seizoen aan Westerlo, dat hem meteen ook definitief inlijfde. De West-Vlaming is er inmiddels 32. Ook Mathias Fixelles en de Amerikaan Bryan Reynolds speelden in een recent verleden voor KVK en staan nu veelal in de basis bij de Kemphanen. En dan is er nog Tuur Dierckx die een half seizoen door Club Brugge aan KVK werd uitgeleend.

Goalgetters zijn er genoeg: Foster, Dorgeles en De Cuyper scoorden elk al 8 keer, ex-Rode Duivel Nacer Chadli 5 keer. In doel staat de ex-keeper van de Turkse nationale ploeg Sinan Bolat.

De laatste onderlinge ontmoeting in ‘T Kuipje dateert van 2016 toen Stijn De Smet met een penaltygoal niet kon verhinderen dat de thuisploeg met 4-1 won. Dit seizoen stonden beide teams al tegenover elkaar in het Guldensporenstadion. Bij de rust stond het nog gelijk maar daarna moest de ploeg van Adnan Custovic zich neerleggen bij 0-2 verlies.

Dan is het tijd voor revanche maar vooral om drie broodnodige punten te pakken.

Ga mee naar Westerlo!