P1116561
P1116561

‘Nog 7 finales’

“Nog zeven wedstrijden, nog zeven finales”, zegt Bernd Storck. “In elk van hen hebben we een mogelijkheid om één of meer punten te pakken. We mogen niets laten liggen.”

03/03/2023

Het  programma is bekend: thuis Charleroi, uit Westerlo, thuis Club Brugge, uit Cercle Brugge, thuis Eupen, uit Antwerp en thuis Union. Dat is niet van de poes.

“Het eerste drieluik is pittig”, weet de coach. “Als we in elk van de drie wedstrijden een punt pakken, is het OK. Meer mag ook natuurlijk.”

Storck kwam tijdens de persconferentie nog terug op de vorige wedstrijd in Zulte. “Zij waren fysiek sterker. Als we moeten vechten, loopt het niet altijd zoals het hoort. Ik heb met elke speler individueel een gesprek gehad deze week: we zullen er alle elf voluit moeten  voor gaan.”

“De verdedigers bleven te laag, wat we in de vorige wedstrijden niet deden. Charleroi wordt uiteraard een moeilijke wedstrijd. Het is een team dat goede resultaten haalt de laatste weken en ook goed speelt. Ik wil onderstrepen dat we onze supporters hoog nodig zullen hebben zaterdagnamiddag.”

Het is bekend dat enkele spelers zullen ontbreken. Wasinski en Silva zijn niet speelgerechtigd, Henen is licht geblesseerd, Sych is nog bijlange niet terug, Messaoudi heeft nog een paar weken nodig. Bernd Storck zal moeten puzzelen en schuiven. “Ik heb elf krijgers nodig”, zegt hij. “We gaan ervoor.”

Tickets KVK-Charleroi