Karim Belhocine gaf wintertransfer Benchaib voor het eerst een basisplaats. Onze coach kon wel niet rekenen op de gekwetste D’Haene, Selemani en Vandendriessche.

02/04/2022
WhatsApp Image 2022 04 02 At 7.02.17 PM 4

Knappe eerste helft van de Kerels

Na een ijzingwekkend eerbetoon aan de betreurde Miguel Vandamme kregen we een boeiende eerste helft ‘Achter de kazerne’ . De twee teams wilden er echt iets van maken en kozen vrijuit voor de aanval.

De thuisploeg die nog in volle strijd voor PO2 verwikkeld was, zagen hun tegenstander gretig beginnen. Het balbezit voor KVK leverde al snel een doelpunt op. Het was uitgerekend debutant Benchaib die gebruik maakte van wat verwarring bij de thuisdefensie en zorgde voor de vroege voorsprong met zijn eerste goal voor de Veekaa : 0-1!

De reactie van Mechelen volgde snel en op het kwartier stonden de bordjes gelijk. Bij een corner kon Walsh makkelijk de bal voorbij Ilic koppen en alles was te herdoen: 1-1.

De Kerels lieten zich daarna niet zomaar in de hoek zetten. Moreno schudde wat knappe dribbels uit zijn voetjes maar kwam niet verder dan een corner en ook Mbayo liet wat staaltjes techniek bewonderen. Aan de overkant schoot Cuypers vanuit de draai, maar zijn schot miste precisie. Hairemans botste op Ilic die goed stond opgesteld.

Net voorbij het half uur stak de Veekaa nog eens de neus aan het venster met een pegel van Messaoudi, maar Coucke stond paraat, een slalom van Mbayo in de Mechelse verdediging leverde niets op.

1-1 aan de rust.

WhatsApp Image 2022 04 02 At 7.02.17 PM

Penaltymisser Messaoudi

Ook de tweede helft was van uitstekende makelij, ook deze keer kwam KVK snel op voorsprong en opnieuw was Benchaib bij de pinken om van aan de rand van de grote rechthoek de bal binnen te schieten : 1-2!

Net als in de eerste helft konden de bezoekers niet lang genieten van de voorsprong. Cuypers vuurde een kanonskogel af op doel die staalhard achter Ilic in doel verdween : 2-2. De Mechelaars hadden nu de wind in de zeilen. Storm liet zich gelden, maar Ilic liet zich niet verrassen. Bij de daaropvolgende aanval stond de thuisploeg dan toch op voorsprong. Hairemans’ schot met links zorgde voor de 3-2 score. Malinwa bleef op het gaspedaal duwen op zoek naar meer goals. Ilic weerde een poging van Mrabti, in de rebound miste het schot van Storm de goeie richting.

De Kerels kwamen ondanks het overwicht van de thuisploeg toch gelijk in minuut 71. Messaoudi zette een strafschop om, maar scheidsrechter Dierick besliste dat de penalty moest hernomen worden omdat Kadri te snel in de grote rechthoek was verschenen. Bij zijn tweede poging miste Bilal helaas en zo bleef de stand toch op 3-2. In de slotfase hadden Storm en Cuypers een vierde doelpunt aan de voet, maar de stand zou uiteindelijk niet meer veranderen, ook al bracht Belhocine met Herrmann, Badamosi en Jonckheere nog nieuw bloed tussen de lijnen in de laatste tien minuten.

En zo verloor de Veekaa na een verdienstelijke partij tegen Mechelen. Volgende zaterdag sluit KVK de competitie af met de mooie affiche tegen Anderlecht. Aftrap om 18.30u in het Guldensporenstadion.

Koop je tickets hieronder!

Koop tickets voor KVK-RSCA!
WhatsApp Image 2022 04 02 At 7.41.49 PM

DIGEST

KV Mechelen speelde met Coucke, Walsh, Schoofs, Peyre, Vanlerberghe, Van Hoorenbeeck (75′ Van Drongelen), Hairemans (75′ Shved), Vinicius, Mrabti (60′ Gouet), Storm, Cuypers
Bank: Van Hecke, Youan, Thoelen, Gouet, Engvall, Van Drongelen, Shved

KVK speelde met Ilic, Moreno (81′ Badamosi), Mehssatou, Sainsbury, Radovanovic, Reynolds, Kadri, Palaversa (81′ Herrmann), Benchaib (81′ Jonckheere), Mbayo (66′ Henen), Messaoudi
Bank: Deman, Watanabe, Sissako, Badammosi, De Bruyn, Jonckheere, Herrmann, Henen

Goals: 7′ Benchaib (0-1), 15′ Walsh (1-1), 47′ Benchaib (1-2), 53′ Cuypers (2-2), 57′ Hairemans (3-2)
Geel: Palaversa, Benchaib, Vrancken