DSC 9690
DSC 9690

‘Nieuwe jongens, nieuwe sfeer’

Edward Still heeft in vergelijking met de vorige wedstrijd ineens veel meer keuzemogelijkheden in de aanloop naar het belangrijke duel met Anderlecht. “Nieuwe jongens, dat zorgt ook voor een nieuwe sfeer”, zegt hij.

15/09/2023

Still trok drie dagen naar Nieuwpoort op teambuilding en dat deed de groep met zoveel nieuwe gezichten goed. “Het was belangrijk om banden te smeden.”

Hij kende de mannen wel die er last minute bij kwamen. “We analyseerden ze tijdens de mercato. Ik mag zeggen dat het bestuur fantastisch werk heeft geleverd in een supermoeilijke situatie. Het resultaat is goed nieuws voor iedereen.”

MAMPASSI & EL IDRISSY

De jonge Rus Mark Mampassi integreert snel. De verdediger van Lokomotiv Moskou wordt door KVK gehuurd met een aankoopoptie. “Hij is krachtig en snel”, prijst de coach. “Het was een van onze toptargets tijdens de mercato.” Nog nieuw zijn rechtsachter Ryan Alebiosu, flankaanvaller Alex Mighten en centrumspits Mounaïm El Idrissy.

“Mounaïm is een zuivere boxspits die het werk voor de ploeg niet schuwt,” weet Still. Hij verliet na tien jaar Ajaccio, de Corsicaanse ploeg van zijn jeugd en werd daar met veel positieve geluiden uitgewuifd.

KANA TEGEN....ANDERLECHT

En dan is er uiteraard ook Marco Kana die in Leuven al even inviel de dag na zijn transfer vanuit Anderlecht. Marco is speelgerechtigd tegen zijn ex-club. “Hij is heel belangrijk voor onze groep. Hij is een echte leider, pas 21 en al heel matuur”, zegt Edward.

Frisse namen zorgen dus voor een frisse sfeer in een ruime spelerskern. Maar zondag komt dan wel leider Anderlecht op bezoek. “Het is een topploeg met een enorm transferbudget”, aldus de KVK-coach. “We zullen er voluit moeten voor gaan, maar ik geloof erin. Tegen Standard waren onze supporters fantastisch en we hadden met hun steun de winning-goal moeten scoren die dag. Ik weet zeker dat ze ook nu op de afspraak zullen zijn en belangrijk zullen zijn.”

Tickets KVK-RSCA