Eerste Training Seizoen 21 22 KVK
Eerste Training Seizoen 21 22 KVK

Nieuw oefencentrum wordt basis voor sportieve uitbouw KVK

Donderdag 8 juli, een datum die al enige tijd met stip in de agenda staat genoteerd, wordt het nieuwe oefencentrum van onze club officieel voorgesteld. Het wordt een prachtige maar vooral nuttige drielaagse constructie die de basis zal vormen voor de verdere sportieve uitbouw van KV Kortrijk.

24/06/2021
IMG 0279 2
IMG 0279 2

VERDERE UITBOUW

De sportieve uitbouw werd de afgelopen maanden en jaren al ingezet naast het veld. Dit binnen een visie waarin rekrutering en sportieve staf op elkaar worden afgestemd. Zo werd de staf verder uitgebouwd en onlangs nog uitgebreid met twee extra stafleden.

Op die manier werd de idee om spelers een betere structuur te bieden en positief te laten evolueren door een professionele begeleiding, nadrukkelijk uitgewerkt. Daarvoor is uiteraard een ruimte noodzakelijk om verdere stappen te zetten en om tegelijk een USP te bieden om spelers aan te trekken en aan de club te binden.

Het harde werk van het afgelopen jaar en de wisselwerking met alle stakeholders heeft geleid tot de beslissende stap in de realisatie van dit project. Op 8 juli zullen alle stakeholders samen de plannen bekend maken. In de afgelopen weken was het enkel nog een kwestie van een geschikte datum te vinden, een moment waarop alle betrokkenen die aan het project werkten samen aanwezig kunnen zijn om het nieuws aan te kondigen.

KOUTERPLEIN

Voorzitter Ronny Verhelst en algemeen manager Matthias Leterme staken vanwege de club hun energie in het project dat samen met de Stad Kortrijk wordt uitgevoerd. Op 8 juli zullen zij samen met de schepenen Arne Vandendriessche en Wout Maddens de details van het ontwerp wereldkundig maken.

Het nieuwe oefencentrum komt aan de straatkant van het oefenveld op het Kouterplein langs de Moorseelsestraat en wordt later – wanneer de club naar een nieuw stadion verhuist – onderdeel van de trainingsfaciliteiten van KV Kortrijk die op de locatie van het huidige Guldensporenstadion zullen worden ontwikkeld.

“Het oefencentrum zal de werking van onze staf helpen in de professionalisering van de club”, zegt Matthias Leterme. “Het zal mogelijk een steun zijn om voetballers dankzij onze nieuwe accommodaties naar onze club te halen en ook om spelers te overtuigen om in functie van hun persoonlijke ontwikkeling hun stap naar een andere club of competitie nog even uit te stellen.” Voorzitter Ronny Verhelst: “De plannen van ons nieuwe oefencentrum ogen prachtig en uitdagend. Hiermee zullen we ongetwijfeld stappen vooruit zetten. Dit biedt de club, de medewerkers en alle spelers in de toekomst veel meer mogelijkheden.

Eerste Training Seizoen 21 22 KVK
Eerste Training Seizoen 21 22 KVK

BEGIN 2022

De Stad Kortrijk staat in voor ongeveer 2,2 miljoen euro, zijnde de bundeling van subsidies van de jongste jaren (die KV Kortrijk bewust heeft uitgesteld om in ze in één keer op te nemen voor dit project). Voor de club brengt onze eigenaar Mister Vincent Tan 2 miljoen aan.

Het  is de bedoeling dat de werken begin 2022 van start gaan en binnen het jaar worden uitgevoerd.