IMG 1480
IMG 1480

Nieuw kunstgrasveld officieel ingespeeld

Burgemeester Ruth Vandenberghe opende zaterdag het nieuwe kunstgrasveld van KV Kortrijk met… een doelpunt. De burgemeester trapte tegenover een doelman van de KVK-jeugd een penalty meteen tegen de netten.

24/08/2021
IMG 1515
IMG 1515

Eerste nieuwe kunstgrasveld ingehuldigd

KV Kortrijk laat twee nieuwe kunstgrasvelden aanleggen op de terreinen van de Jeugdacademie aan het Astridpark, de vroegere velden van Stade Kortrijk. Het eerste werd afgelopen zaterdag officieel ingehuldigd.

Schepen Wout Maddens, Dominique Valcke CEO van de firma Stadsbader, KVK-voorzitter Ronny Verhelst en KVK-algemeen manager Matthias Leterme zagen hoe de burgemeester de bal kundig in de lage hoek trapte.

De firma Stadsbader legt de kunstgrasvelden aan. Iris Vandeputte, projectverantwoordelijke van Stadsbader: “KV Kortrijk heeft gekozen voor een infill met kurk en niet met rubber wat veel ecologischer is en ook de techniciteit van het spel bevordert.”

IMG 1480
IMG 1480

12 jaar

De vorige kunstgrasvelden werden twaalf jaar geleden aangelegd en waren compleet ‘versleten’. De hele dag door is er immers jeugdwerking op die velden, ook binnen het schoolproject waarbij eigen jeugdspelers kunnen trainen tijdens de lesuren. Ook de school Athena gebruikt soms de velden en in het weekend wordt de ene wedstrijd na de andere gespeeld, wat alleen op kunstgrasvelden mogelijk is. KVK kan op die manier dertien ploegen, zijnde zo’n 200 spelers, laten voetballen.

“Dat de club investeert in twee nieuwe kunstgrasvelden toont de ambitie van de club inzake jeugdwerking”, zegt Bert Knockaert. “De werken worden door de club betaald.” Bert is de manager van de Jeugdacademie.

Meteen wordt gestart met de aanleg van een tweede kunstgrasveld, zodat de KVK-jeugd probleemloos de winter in kan.