WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.23.44
WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.23.44

Niet te onderschatten!

Het gaat met KVC Westerlo niet zo goed als vorig seizoen, maar onderschat toch de laatste in de stand niet: zijn programma was tot hiertoe heel pittig. In het duel tussen de nummers 15 en 16 is het voor KVK zaak om drie nuttige punten te pakken.

06/10/2023

Westerlo eindigde vorig seizoen als promovendus, 7de maar is na negen speeldagen in de huidige competitie de enige ploeg die nog niet won. Het puurde drie draws uit evenveel verplaatsingen en bleef tot hiertoe thuis puntenloos.

Houd evenwel rekening met de tegenstanders: 0-1 tegen Club Brugge, 1-3 tegen Gent, 2-3 tegen Mechelen en 0-3 tegen Antwerp. Weerbaarheid is er zeker nog wel, dat werd vorig weekend bewezen op Racing Genk waar Westerlo een 3-1 achterstand terugschroefde tot een 3-3 gelijkspel.

De Roeck versus De Boeck

In het team van Jonas De Roeck huizen drie ex-KVK’ers: captain Lukas Van Eenoo is er al jaren aan het werk, Mathias Fixelles stapte in januari  2022 over en de Amerikaan Bryan Reynolds die door Kortrijk even werd gehuurd bij AS Roma werd er voor 3,5 miljoen door Westerlo weggekocht. Dat was overigens nog de duurste inkomende transfer niet: centrumspits Matija Frigan kostte 6,5 miljoen.

Dit keer wordt een regelrechte ‘zespuntenwedstrijd’ gespeeld, zoals de media dat dan noemen. Voor de 30ste keer staan beide teams tegenover elkaar, maar het belang is uiteraard groot gezien het nieuwe format van degradatie.

Voor de nieuwe coach Glen De Boeck is dit meteen een stevige opdracht.

Hempte & Belhocine

Aanvankelijk speelden de twee ploegen in tweede nationale. Pas toen KVK in 2008 weer in de hoogste reeks ging voetballen, werden het met regelmaat rivalen, al zakte Westerlo tussendoor nog twee periodes terug uit de Jupiler Pro League.

De eerste ontmoeting in eerste klasse op Westelse grond eindigde op 1-3 winst met doelpunten van Barbosa, Kouyaté en… onze huidige assistent-coach Jimmy Hempte. Een jaar later werd het 1-1 dankzij een vroege goal van… Karim Belhocine.

Sindsdien won de Veekaa niet meer in Het Kuipje: in 2010-2011 werd het in de reguliere competitie 2-1 (Club-huurling Scepovic zowaar) en in Play-Off 2 eindigde het op 3-0. Het volgende seizoen bleef het 0-0.

Vanaf 2014 stonden beide teams nog eens drie jaar tegenover elkaar, met 2-1 (Chevalier), 1-1 (Kis) en 4-1 (De Smet) als resultaat. En pas vorig seizoen speelde Westerlo weer in de hoogste reeks, waarbij alweer werd gewonnen van de Kortrijkse bezoekers: 3-1 (Bruno).

Tijd voor Vandenberghe, Silva, Avenatti, Bruno, De Neve, Wasinski en de toenmalige invallers Atemona, Kadri & Mbayo om revanche te nemen. Ook Nayel Mehssatou was er toen bij, maar nu moet hij noodgedwongen geblesseerd aan de kant blijven.

Ga gratis mee!