GJL 9927 (1)
GJL 9927 (1)

KWARTFINALE BEKER: ANDERLECHT – KVK

Anderlecht en KV Kortrijk waren de eerste twee clubs die door onze ex-keepertrainer Philippe Van de Walle uit de bokaal werden gehaald bij de loting voor de kwartfinale van de Beker van België.

02/12/2021
WhatsApp Image 2021 12 01 At 9.56.05 PM
WhatsApp Image 2021 12 01 At 9.56.05 PM

Dat betekent dat het duel dat in één wedstrijd wordt betwist, op het veld van Anderlecht. Daar waar KVK onlangs nog 1-1 gelijk speelde.

Onze kwartfinale gaat door op donderdag 23 december om 18u.

De overige wedstrijden zijn:
Club Brugge – OHL
AA Gent – Standard
KV Mechelen – Eupen

KV Kortrijk speelt in het weekend vóór de bekermatch op vrijdagavond op Seraing. Anderlecht speelt pas op zondag, op bezoek bij Club Brugge.

GJL 0327
GJL 0327

Clean sheet

“We hebben gespeeld met inzet”, zei coach Karim Belhocine na de overwinning tegen KV Oostende in de 1/8ste finale. “Het verschil was net als in de competitiematch, toen het ook 1-0 werd, niet groot. Maar we kregen voldoende kansen om de partij vroeger dood te maken. Zowel voor als na de rust hadden we op 2-0 kunnen komen. Ik geef een pluim aan onze defensieve mensen die andermaal de nul konden houden.”

GJL 9927 (1)
GJL 9927 (1)

D’HAENE: ‘WE KENDEN ZE’

Captain Kristof D’Haene stond in voor de perfecte assist bij het doelpunt van Gueye. “We wisten na de recente competitiematch tegen KVO hoe we ze moesten bespelen”, zei hij na afloop. “We pakten ze aan met veel druk vooruit en probeerden zo vaak mogelijk de bal in de rug van hun drie verdedigers te spelen. We weten dat Gueye er dan wel achter aan gaat lopen.”

“Het is niet slecht, maar we hadden de wedstrijd vroeger moeten beslissen. Dan weet je dat de tegenstander op het einde nog zal drukken. Maar als we ver geraken in de beker zal niemand zich nog herinneren dat we maar met 1-0 zijn doorgegaan. Nu we nog maar met acht ploegen zijn, moeten we proberen om zo ver mogelijk te komen.”