DSC 6276
DSC 6276

"Naar Gent om iets te pakken"

KV Kortrijk-coach Edward Still gelooft in zijn team. “We gaan naar Gent om iets te pakken”, zegt hij. Hij heeft veel vertrouwen in zijn spelers en wat belangrijk is: hij geeft ze ook één voor één veel vertrouwen.

28/07/2023

Het is een verademing, een persconferentie van Edward Still, omdat de coach zo open en rustig over zijn club en zijn spelersgroep praat.

Natuurlijk wordt het zondagmiddag in Gent een zware dobber voor de Veekaa. “Ik was in de Ghelamco donderdagavond. Gent was top. Het is een van de drie of vier beste ploegen van de Jupiler Pro League”, zegt Edward Still. “Maar we zijn niet kansloos.”

Ja, hij zag Orban die nog niet weg is bij Hein Vanhaezebrouck. “Maar hij heeft ook nog Tissoudali, Kandouss en Castro-Montes op de bank. Dat is dus wel een sterke kern.”

Over zijn eigen – voorlopig nog beperkte – kern heeft Edward Still ook goede woorden. “Ik heb vertrouwen in de jongens. Ja, ik lees de meningen van de analisten over ons, ik heb er respect voor, maar het heeft geen invloed op onze werking. Onze ambitie is om zo snel mogelijk 33, 34 punten te hebben.”

"IK WEET DAT HET GOED KOMT"

De persmensen schoven een paar namen onder de neus van de nieuwe coach. Dylan Mbayo onder meer. “Ik heb veel vertrouwen in zijn kwaliteiten en in zijn persoon,” zegt Edward. “Dit wordt zijn kantelseizoen waarin hij moet ontploffen en een sleutelspeler worden.”

Vraag: is Dion De Neve momenteel de linksback? “Dion is de beste oplossing voor de linksback. Hij heeft sterk gefocust op die positie. Ik ben trots op zijn voorbereiding.”

Vraag: hoe gaat het met Bruno en Challouk? “Ze kunnen allebei op verschillende posities spelen. Massimo is belangrijk op het veld en in de kleedkamer. Youssef kan ook diverse posities invullen, is misschien op zijn best als linksbinnen.”

En dan de ultieme vraag: waar we nu staan. “We zijn niet zo ver als gehoopt. We kregen maar vier weken. Maar dat geldt ook voor Pieter Eecloo en Rik Foulon. Ik praat elke dag drie, vier keer met hen. Ik weet hoe hard ze werken. Ik weet dat het goed komt. En ik wil ook nog eens zeggen dat onze staf nu compleet is en dat ik heel blij ben met hen.”

50% KORTING VOOR ABONNEES

Zondag om 16u staat dus die eerste match van het seizoen op het programma op het veld van KAA Gent. Uiteraard willen we met zoveel mogelijk supporters naar de Ghelamco Arena trekken.

Daarom hebben we voor onze abonnees 2023-2024 al meteen iets in petto. Jij krijgt 50% korting op jouw ticket en wij betalen de andere 50%!

Ik ga mee!