STV KVK1
STV KVK1

Mooie driepunter op STVV

Na de nederlaag op Union koos coach Elsner voor Badamosi in de aanval. Ook Radovanovic kreeg een basisplaats ten nadele van Rougeaux die op de bank begon net als Gueye. Derijck was gekwetst.

21/08/2021
STV KVK2
STV KVK2

Selemani scoort al in minuut één

Na de offday in Brussel vorig weekend startte KVK met duidelijke intenties aan de match en dat loonde wel heel snel. Al in de eerste minuut klommen de Kerels op voorsprong  Een goeie bal van Dewaele kon door Badamosi niet gecontroleerd worden maar Selemani stond wel op de juiste plaats en legde de bal binnen : 0-1 na nauwelijks 38 seconden.

De bezoekers, in donkere uitrusting, gingen op hun elan door. Moreno, keurig vrijgespeeld door Chevalier, knalde voorlangs en had een tweede goal aan de voet. Dat doelpunt viel aan de overkant maar Hashioka stond randje buitenspel bij zijn goal.

De Kanaries kregen stilaan meer overwicht op het kunstgras van Stayen, maar de vrijschop van Koita belandde in de muur. Voor de rest stond de bezoekende defensie goed georganiseerd te spelen en gaf het geen kansen weg.

Teixeira verhinderde dat een bal van Chevalier tot bij de vrijstaande Badamosi belandde en D’Haene knalde op een thuisverdediger en daarmee hadden we ’t gehad in een vrij evenwichtige maar ook leuke eerste helft. 0-1 aan de pauze.

STV KVK3
STV KVK3

KVK maakt het zichzelf onnodig moeilijk

De Kanaries moesten komen in de tweede periode en deden dat ook meteen. Matsubara  kwam alleen voor Ilic, maar de Japanse spits besloot in het zijnet, ex-Kerel Koita, samen met die andere oud-Kortrijkzaan Mboyo de voorhoede van STVV vormend, borstelde een vrijschop in de handen van Ilic.

De moegestreden Badamosi werd vervangen door Gueye die al snel over trapte op assist van D’Haene, kort daarop vond Selemani Schmidt op zijn weg.

KVK kon de wedstrijd dus een paar keer beslissen, maar vergat het af te maken en dat zorgde ervoor dat STVV nog steeds in meer bleef geloven. Mboyo liet een reuzenkans liggen, gelegenheidsspits Caufriez dropte de bal over.

Een kwartier voor tijd bracht Elsner Jonckheere en Fixelles in de plaats van Vandendriessche en Chevalier om de Limburgse stormloop een halt toe te roepen. Het was nu pompen of verzuipen voor KVK. Ilic schudde een mirakelsave uit zijn mouw op een poging van Mboyo, maar dichter kwam de thuisploeg niet meer. Integendeel, Gueye zorgde in de extra tijd voor de 0-2. Zo pakte de Veekaa als sterk collectief drie mooie punten.

  1. Vrijdagavond komt KV Mechelen op bezoek in het Guldensporenstadion. De Veekaa staat momenteel vijfde.
Naam(Vereist)
STV KVK4
STV KVK4

DIGEST

STVV speelde met Schmidt, Lavalee, Teixeira, Buatu, Matsubara (70′ Cacace), Durkin, De Ridder (27′ Reitz), Hashioka (70′ Van Dessel), Brüls, Koita (65′ Caufriez), Mboyo
Bank: Steppe, Caufriez, Reitz, Lee, Cacace, Van Dessel, Delorge

KVK speelde met Ilic, Sainsbury, D’Haene, Dewaele, Radovanovic, Moreno (80′ Rougeaux), Vandendriessche (75′ Jonckheere), Palaversa, Selemani, Badamosi (59′ Gueye), Chevalier (75′ Fixelles)
Bank: Delle, Jonckheere, Gueye, Fixelles, Mbayo, Rougeaux, Ocansey

Doelpunten: 1′ Selemani (0-1), 90+2′ Gueye (0-2)
Geel : De Ridder, Sainsbury, Lavalee, Ilic, Caufriez