BV2B9027
BV2B9027

Terem Moffi trekt naar Lorient

Terem Moffi verlaat KV Kortrijk en trekt naar het Franse FC Lorient. De 21-jarige Nigeriaan tekent een contract voor vier seizoenen.

01/10/2020

De transfer van Terem Moffi naar FC Lorient is zopas volledig afgerond. Nu alle formaliteiten rond zijn, tekende hij een contract voor vier seizoenen bij de Franse eersteklasser. De transfer maakt van Terem Moffi meteen de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van KV Kortrijk.

Terem kreeg zijn opleiding bij een voetbalschool in Engeland. Deze winter kwam hij over van de Litouwse eersteklasser Riteriai. De 21-jarige Nigeriaanse spits ontpopte zich in België meteen tot een sensatie met vier doelpunten in zeven optredens voor de Kerels. Dit seizoen scoorde hij nog het openingsdoelpunt op het veld van KAA Gent. De krachtige en snelle spits maakt nu de overgang naar Lorient.

Na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Olympique Lyon staat FC Lorient voorlopig met een 4 op 15 op een gedeelde zestiende plaats in de Ligue 1, de hoogste voetbalcompetitie in Frankrijk.

Voor KV Kortrijk is Moffi de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Hij volgt hiermee Youcef Atal op die in 2018 de overstap maakte naar OGC Nice in de Ligue 1.

KV Kortrijk is trots dat Terem Moffi bij KV Kortrijk de volgende stap in zijn carrière nam. We wensen deze topkerel alle succes in het verloop van zijn verdere carrière.

Message from Terem Moffi

"𝐓𝐡𝐞 𝐟𝐚𝐧𝐬 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐛𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐰𝐞𝐬𝐨𝐦𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐜𝐞 𝐈 𝐣𝐨𝐢𝐧𝐞𝐝 𝐭𝐡𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐛!" ❤️🤍An emotional message from Terem Moffi to our fans! 🙏🔴⚪️ #AllTheBestTerem

Geplaatst door KV Kortrijk op Donderdag 1 oktober 2020

Terem Moffi wou de club en de supporters bedanken en maakte daarvoor dit emotionele filmpje.