EUP KVK 124
EUP KVK 124

‘Moeilijk gaat ook’

Adnan Custovic weet ook wel dat het een moeilijke trip wordt naar Anderlecht zondagavond, maar hij geeft zich zeker niet vooraf gewonnen: “Moeilijk gaat ook”, zegt hij. Voor de wedstrijd in het Astridpark mist hij Massimo Bruno en is Dorian Dessoleil twijfelachtig.

15/09/2022

Eerste vraag van de pers donderdagmiddag: of de coach tevreden was van de trainingsweek? “We hebben goed gewerkt, maar dat gevoel had ik vorige week ook”, antwoordde hij. “We waren dan ook allemaal ontgoocheld, de spelersgroep, de staf, de supporters uiteraard ook. We hebben de wedstrijd ontleed en gezien dat we vooral in de eerste helft tegen een tactisch sterke ploeg met een uitstekend middenveld altijd te laat kwamen. We willen zondag beter doen.”

“Ik weet dat een verplaatsing naar Anderlecht altijd moeilijk is maar we moeten erin geloven. Anderlecht speelt op donderdag nog Europees en het loopt daar ook niet allemaal perfect, getuige de 1 op 12. Maar ik weet maar al te goed dat er veel kwaliteit huist in die ploeg: Silva, Verschaeren, Refaelov, noem maar op. Hoe moeilijk we het zullen hebben, hangt dus ook van de tegenstander af.”

“We zullen anders voor de dag moeten komen, veel steviger in de duels”, weet hij.

BRUNO EN SYCH

Adnan Custovic ging ook in op de komst van zijn laatste nieuwkomer, Oleksii Sych.

Oleksii laat een heel goede indruk. Hij is een atleet met veel fysieke kracht, sterk in de duels. Hij komt in aanmerking voor een selectie.”

Het moet wel zonder Massimo Bruno die uitviel met een spierblessure – “Hij zal twee, drie weken out zijn” – terwijl er achter Dorian Dessoleil nog een vraagteken staat. Hij heeft last van een geblokkeerde rug.

Lamkel Zé

De verzamelde pers zat ook rond Didier Lamkel Zé. Daar zal de komende dagen een en ander over te lezen vallen in de media.

Een paar passages als preview: “Nee ik zal mijn verjaardag zaterdag niet uitbundig vieren met vrienden. Of wat dacht je: daags voor de match? Ik zal gezellig samen zitten met mijn vriendin op mijn appartement. Ik heb intussen sinds een viertal dagen een appartement hier in Kortrijk en ik vind het tof om hier te wonen. Weg van Antwerpen, dat was mijn hoogste doel.”

Didier hoopt het WK in Qatar te halen. Hij behoorde tot de preselectie van Kameroen maar niet tot de eigenlijke selectie die wordt opgeroepen voor de interlands van volgende week. “Ik heb nog acht weken tijd om de bondscoach te overtuigen”, zegt hij. “Ik zal er alles voor doen. Te beginnen op Anderlecht maar zeker daarna tegen Antwerp. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik er voluit wil voor gaan, maar voetbal is een ploegsport, ik ben dus ook afhankelijk van het collectief.”

“Ik voel me prima binnen deze spelersgroep. We hangen goed samen, het is leuk dat de meesten ook Frans spreken en ik voel een juiste mentaliteit. Ik weet zeker dat we samen nog goede resultaten zullen halen.”

Ga mee naar Anderlecht!