KVK And5
KVK And5

Moedige Kerels 1-3 onderuit tegen Anderlecht

Na de zege op Mechelen ontving KVK het Anderlecht van Vincent Kompany. Door de verstrengde COVID-maatregelen werd de wedstrijd gespeeld in een leeg Guldensporenstadion. Coach Vanderhaeghe kon in deze bijzondere wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Lepoint en de geschorste Selemani. Makarenko mocht contractueel niet spelen tegen zijn eigenaar Anderlecht, hij werd vervangen door Van Der Bruggen. Luqman zat voor het eerst op de bank.

23/10/2020
KVK ANd2
KVK ANd2

KVK laat kansen liggen tegen efficiënt Anderlecht

De Kerels kwamen al bij de eerste bezoekende aanval op achterstand. Zulj knalde naar doel, Jakubech kreeg de bal niet klemvast en Nmecha was goed gevolgd om de 0-1 binnen te duwen. De thuisploeg was door de goal niet uit zijn lood geslagen en reageerde bijna met de gelijkmaker net voor het kwartier. Van Crombrugge devieerde een voorzet van D’Haene in de voeten van Van Der Bruggen, maar Delcroix bracht nog redding op de poging van onze captain.

Kort daarop opnieuw KVK met Ocansey die de Anderlecht-goalie vanop links tot een knappe redding dwong. Ook Dewaele liet zich zien met een heerlijke lange bal die door opnieuw Ocansey in het zijnet werd gekopt.
Ondanks de kansen voor de Kerels verdubbelde Anderlecht zijn voorsprong. Tau mocht vrij aanleggen en zijn harde knal verdween achter Jakubech in doel : 0-2 op het half uur.

Eén keer konden de mannen van Vanderhaeghe nog bijna dichterbij sluipen maar Ocanseys schot miste kracht om Van Crombrugge te bedreigen. En zo zette een efficiënt Anderlecht de rustscore op het bord.

KVK ANd3
KVK ANd3

Vanderhaeghe bracht Gueye in aan de rust voor Ocansey maar beterschap leverde dat niet op. Nmecha kon totaal vrijstaand alleen voor Jakubech inkoppen, maar de bal werd makkelijk door Adam onschadelijk gemaakt, Verschaerens schot streelde de bovenkant van de lat.

KVK bleef moedig strijden en duwde de bezoekers tegen het eigen doel. Na een snelle ren van Gueye kreeg Jonckheere een erg goeie mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar Michiel kreeg de bal niet goed onder controle en trapte jammerlijk over.
Toen iedereen hoopte op de 1-2 lukte paars-wit zijn derde goal. Eerst leek Amuzu daarvoor te zorgen maar die kreeg de bal niet vol op de voet, een goed gevolgde Nmecha wist wel te scoren: 0-3 en match gespeeld. RSCA rook nu nog meer goals en Amuzu en Nmecha hadden een vierde doelpunt aan de voet, maar misten precisie of vonden Jakubech op hun weg.

Een kwartier voor tijd mocht Luqman dan zijn langverwachte debuut maken en bijna was er de eerredder maar de pegel van D’Haene belandde via een bezoekend been op de paal. Bij de daaropvolgende corner mikte Mboyo naast. Het was uitgerekend Ilombe die in de slotfase van de match toch nog kon milderen tot 1-3. Hij knalde de penalty feilloos voorbij Van Crombrugge nadat De Sart onderuit was gehaald in de grote rechthoek.

De Kerels kunnen zich nu focussen op de derby in Waregem op maandagavond 2 november. Voor een achtste wedstrijd op rij zonder derbynederlaag?

KVK And1
KVK And1

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Golubovic (74′ Luqman), Sainsbury, Derijck, D’Haene, Van der Bruggen, De Sart, Dewaele, Ocansey (46′ Gueye), Jonckheere (84′ Stojanovic), Mboyo
Bank : Ilic, Hines-Ike, Rougeaux, Luqman, Stojanovic, Gueye, Van Den Bossche

Anderlecht speelde met Van Crombrugge, Murillo, Miazga, Delcroix, Mykhaylichenko, Sambi Lokonga, Zulj, Verschaeren, Tau (75′ Cullen), Bundu (55′ Amuzu), Nmecha (84′ Dimata)
Bank : Wellenreuther, Kana, Lawrence, Luckassen, Cullen, Vlap, Amuzu, Dimata

Goals: 6’ Nmecha (0-1), 30’ Tau (0-2), 66′ Nmecha (0-3), 86′ Mboyo (1-3)
Geel : Amuzu, Mykhaylichenko