WhatsApp Image 2022 08 21 At 1.28.03 PM
WhatsApp Image 2022 08 21 At 1.28.03 PM

Moedig KVK verliest slijtageslag in Jan Breydel

KVK neemt het vandaag op tegen landskampioen Club Brugge. Belhocine geeft Gueye opnieuw het vertrouwen en ook Vandendriessche keert terug in de basis. Kersverse transfer Avenatti krijgt een plaatsje op de bank, Bruno kampt met een blessure en zit niet in de selectie. De Kerels konden nog nooit de drie punten pakken in Jan Breydel en willen daar vandaag verandering in brengen. Nu Club Brugge nog op zoek is naar zijn beste vorm, is dit misschien wel het ideale moment.

21/08/2022
WhatsApp Image 2022 08 21 At 2.06.59 PM 2
WhatsApp Image 2022 08 21 At 2.06.59 PM 2

KVK op achterstand na moeilijke eerste helft

De wedstrijd begint dramatisch voor de Kerels. Na drie minuten spelen verslikt Selemani zich in de eigen zestien meter. Hij struikelt en laat zo de bal aan Jutglà die de 1-0 op het bord zet. Onze Kerels hebben het erg lastig met het spel van Club Brugge en we komen na zeven minuten nog eens goed weg als Ilic een knal van Meijer van dichtbij weet te pareren. Even later is het Sowah die het eens van wat verder probeert, Ilic staat opnieuw goed op te letten.

Na de openingsfase daalt het tempo van de wedstrijd, waardoor KVK iets meer in de wedstrijd komt. Club zet minder druk en zo kunnen de mannen van Belhocine de bal iets langer in de ploeg houden. Na bijna een halfuur moet Ilic dan toch nog eens aan het werk. Vanaken speelt door op Skov Olsen die uithaalt met zijn linker, maar onze doelman keept een sterke wedstrijd. Enkele minuten later is het zowaar raak aan de overkant. Na een knappe actie van Henen komt D’Haene aan de bal. Hij haalt de achterlijn en schudt zijn verdediger enig mooi af. Hij legt gepast terug voor Gueye, die makkelijk kan binnentikken. De eerste kans in de wedstrijd voor onze Kerels is dus meteen raak.

Het antwoord van de landskampioen laat niet lang op zich wachten: Club is tot tweemaal toe gevaarlijk op een hoekschop, via Skov Olsen en Meijer en net voor de rust moet Ilic zich dan toch nog eens omdraaien. Een corner van Nielsen vliegt over alles en iedereen, Skov Olsen raapt op en zet terug voor. Meijer staat klaar in de kleine rechthoek en kopt binnen. Ruststand: 2-1.

WhatsApp Image 2022 08 21 At 2.50.49 PM
WhatsApp Image 2022 08 21 At 2.50.49 PM

Invallers brengen beterschap

De tweede helft brengt beterschap voor onze Kerels. Ze starten met meer gretigheid en spelen iets hoger op het veld, waardoor ze meer kunnen combineren. De eerste kans na de rust is echter wel voor Club Brugge. Het is opnieuw Skov Olsen die het probeert, maar zijn schot is te centraal en dus kan Ilic makkelijk pareren. Enkele minuten later haalt Matade achterlijn, maar zijn voorzet wordt ontzet door een sterk spelende Watanabe. 

Op het uur grijpt Belhocine in: Avenatti mag zijn opwachting maken en komt in de plaats van Vandendriessche. Ook Mbayo komt erin, hij vervangt Henen. Avenatti kan zijn invalbeurt bijna verzilveren met een doelpunt! Selemani zet goed voor en de grote spits klimt het hoogst: Mignolet moet een supersave uit zijn mouwen schudden om de kopbal uit zijn doel te houden. De wissels van Belhocine doen duidelijk hun werk, want KVK gaat veel aanvallender spelen en is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd komt Gueye er wel heel dicht bij: zijn schot strandt op de lat! Aan de overkant houdt Ilic opnieuw KVK in de wedstrijd, hij kan een hard schot van Nielsen knap weren.

In de slotfase van de wedstrijd komt KVK er nog een paar keer goed door, maar net wanneer het de overhand lijkt te nemen, moet Challouk van het veld. Mata gaat in de tegenaanval en wordt aangetrapt door Challouk, die rechtstreeks rood krijgt. Een harde beslissing. Met 10 man moet Kortrijk gaan opletten: Ilic gaat goed plat op een schot van Larin en een goal van Meijer wordt afgekeurd voor buitenspel. Er wordt niet meer gescoord en zo keert Kortrijk puntenloos naar huis. Jammer, want hier zat zeker meer in. Eindstand: 2-1.

 

WhatsApp Image 2022 08 21 At 3.07.40 PM
WhatsApp Image 2022 08 21 At 3.07.40 PM

DIGEST

Club Brugge speelde met Mignolet, Mata, Mechele, Sylla, Odoi (70′ Audoor), Meijer, Skov Olsen (91′ Sandra), Vanaken, Nielsen, Jutglà (70′ Lang (76′ Larin)), Sowah

Bank: Lammens, Shinton, Otasowie, Mbamba, Audoor, Sandra, Lang, Larin, Nusa


KVK
speelde met Ilic, Watanabe, Messaoudi, Selemani, Keita (82′ De Bruyn), Gueye (82′ Challouk), Dessoleil, Vandendriessche (61′ Avenatti), Radovanovic, Henen (61′ Mbayo), D’Haene

Bank: Vandenberghe, Deman, Foubert, Mbayo, Challouk, De Bruyn, Avenatti, Mehssatou, Silva

Goals: 3′ Jutglà (1-0), 33′ Gueye (1-1), 45+2′ Meijer (2-1)

Geel: 6′ Radovanovic, 53′ Vandendriessche, 64′ Odoi, 69′ Mata, 91′ Sowah, 95′ Avenatti

Rood: 89′ Challouk