DSC 0116
DSC 0116

Met vertrouwen naar Standard

KV Kortrijk reist met vertrouwen en vooral heel gemotiveerd naar Standard waar de spelers hun ex-trainer zullen terugzien. Zoals Pape Gueye zei: “We zullen er honderd procent voor gaan om te laten weten dat hij ons in de steek heeft gelaten.”

28/10/2021
KVC 4003
KVC 4003

Applaus voor Joris

Ongewoon en aandoenlijk was het woensdagavond in Knokke toen doelman Joris Delle als laatste de kleedkamer binnenkwam en alle spelers voor hem applaudisseerden. Onze Fransman die voortreffelijk Nederlands praat – dankzij zijn periode in Nederland – verdiende het applaus: hij stopte liefst vier strafschoppen tijdens de penaltysessie en hield zo zijn club in de Beker.

“Het was uitzonderlijk en sterk wat Joris deed,” prees Karim Belhocine tijdens de persconferentie donderdagmiddag. “Het bewijst dat iedereen in de groep belangrijk is.”

KVK OOS 42
KVK OOS 42

Rado en Dewaele hervatten

Radovanovic en Dewaele reisden niet mee naar Knokke. Onze beresterke verdediger sukkelt wat met de enkel en sloeg de partij over. Hij zal hopelijk klaar zijn voor de wedstrijd op Standard. Gilles Dewaele was een paar dagen ziek maar stond donderdag weer op het oefenveld.

Ook Victor Torp heeft een lichte blessurelast waardoor hij niet werd geselecteerd voor de bekermatch. Donderdag ontbrak Michiel Jonckheere op training. Hij meldde zich ziek.

Voor de trip naar Standard zal Karim Belhocine de geschorste Palaversa missen, uiteraard ook nog Derijck en Osabutey. Goed nieuws voor Timothy die inmiddels weer op het veld traint.

“Standard wordt een moeilijke trip maar we zijn gewapend,” zegt Karim Belhocine. “De drie punten die we daar kunnen halen, zouden zeer belangrijk zijn voor de rest van de competitie.”