WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM
WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM

MET KARIM NAAR BEERSCHOT

“Bij de laatste is niet gemakkelijker dan bij de eerste”

10/02/2022

“Op Beerschot gaan spelen, is niet te onderschatten”, zegt Karim Belhocine. “Die jongens spelen voor hun leven. Om te overleven. Ook tegen ons zullen zij er vol voor gaan.”

Karim Belhocine weet wat zijn team te wachten staat. “Een verplaatsing naar Beerschot is nooit gemakkelijk. Ook nu niet. En bij de laatste gaan spelen is niet per se gemakkelijker dan bij de eerste. Die jongens weten dat ze moeten winnen.”

“Maar wij hebben eenzelfde doel: ook wij spelen misschien wel onze laatste kans uit om nog een doel te bereiken. We willen er zeker een goed resultaat halen.”

NIEUWE COACH

Beerschot heeft deze week zijn coach bedankt. Maakt dat een verschil nu de Kortrijkse staf het ‘systeem Torrente’ kende? – “Ze gaan misschien anders spelen, maar daar zijn wij niet mee bezig. Wij moeten uitgaan van ons eigen systeem, onze eigen visie”, zegt Karim Belhocine.

ZONDER KADRI, MET MARKO EN RADO

Dat moet dan wel zonder zijn smaakmaker Kadri die ook in beroep drie wedstrijden geschorst blijft. Hoe moet dat dan? Is Amine Benchaib al meteen klaar om hem te vervangen? – “Er zijn meerdere mogelijkheden om Kadri te vervangen,” reageert de coach. “We zullen zien wie 100% klaar is om te starten en wie kan invallen.”

Op naar het goede nieuws: Ilic en Radovanovic blijken weer inzetbaar. – “Marko kan sinds deze donderdag weer mee trainen. Rado hervatte in het begin van de week vrij zwakjes maar wordt gaandeweg fitter.” Wellicht zal ook Kevin Vandendriessche na zijn spierscheur weer speelklaar zijn.

Lucas Rougeaux daarentegen is nog niet inzetbaar, Joris Delle heeft last aan een kuit en is nog onzeker.