WhatsApp Image 2022 12 26 At 20.36.26 3
WhatsApp Image 2022 12 26 At 20.36.26 3

Met de inzet van vorig seizoen

Met de inzet van vorig seizoen kan KVK ook in deze competitie kostbare punten oogsten tegen Racing Genk. Toen werd in de week na kerst met 1-0 gewonnen, nu kan Felipe Avenatti zijn doelpunt van toen nog eens overdoen.

22/10/2023

Het werd een oververdiende zege voor de Veekaa bij de eerste thuismatch onder de leiding van Bernd Storck. Massimo Bruno had al vroeg tegen de paal gemikt, Tom Vandenberghe had al een paar stevige knallen van Onuachu gepareerd, maar in de 83ste minuut was het toch raak. Dylan Mbayo ging buitenom en Felipe Avenatti duwde de voorzet binnen.

In de ploeg van toen stonden naast Avenatti, Vandenberghe, Bruno en Mbayo ook Silva, Kadri en Mehssatou.

Ook in het seizoen 2020-2021 werd thuis gewonnen van Genk. Het gebeurde in een Guldensporenstadion zonder publiek met twee goals van Pape Gueye tegenover maar één voor Onuachu (2-1). Eerder werd het ook al eens 1-0 toen Stijn De Smet meteen na de pauze scoorde en zelfs 3-2 met doelpunten van Veselinovic en Pavlovic tot in de 90ste minuut Vossen gelijkmaakte en… de pas ingevallen Brecht Dejaegere de winning-goal binnenprikte.

Zo ging het vaker: remember de 1-0 winst met een doelpunt van Rossini en de 2-1 dankzij Benteke en Pavlovic tegen het team dat toen even werd geleid door Hein Vanhaezebrouck.

Ook het eerste seizoen in eerste klasse, in 2008, werd gewonnen van Racing Genk, 3-1 werd het toen met goals van Elimane Coulibaly en twee keer Sven Kums.

En dan is er nog de pijnlijke herinnering aan het dubbele bekertreffen in 2018. Die dag won KVK thuis ‘maar’ met 3-2 daar waar het veel beter verdiende. Dat brak zuur op in de return die met 1-0 werd verloren waardoor de Veekaa naast de lonkende bekerfinale greep.

50STE KVK VERSUS GENK

Beide teams staan zondag voor de 50ste keer tegenover elkaar. De allereerste confrontatie dateert van het seizoen 1988-’89 en die mocht er wezen: 6-2 werd het met doelpunten van Jean-Marie Abeels, Lorenzo Staelens, een own goal en liefst drie goals van Eddy Snelders.

In de sterke ploeg van toen stonden ook Patrick Deman, Foeke Booy, Nico Broeckaert, Michel De Wolf, Rudy Ducoulombier, Dieter Schwabe, Piet Timmerman en Claude Verspaille.

Genk zakte dat seizoen, kwam meteen weer terug en werd opnieuw stevig ingeblikt in Kortrijk: nu met 5-0 met doelpunten van het Nederlandse duo Kruzen-Janssen en drie goals van Patje Boemboem Goots.

Nog een stevige overwinning kwam er in 2016. Toen werd het 4-1 via Totovytskyi, Xavier Mercier en twee keer Idriss Saadi. Daar kon de tegengoal van Leandro Trossard niets aan veranderen.

"SCHITTERENDE SUPPORTERS"

Alles samen won KVK thuis al 11 keer op 24 van Genk en speelde 8 keer gelijk. Zondag staan beide teams vanuit verschillende posities tegenover elkaar: KVK is voorlaatste maar maakt zich sterk na een 6 op 9 die – remember Westerlo – best 7 op 9 had kunnen zijn. Genk staat 5de dankzij 4 gewonnen matchen en 6 draws wat betekent dat het nog maar één keer verloor.

Vorig weekend won het team van ex-KVK-speler en ex-KVK-assistent-coach Wouter Vrancken eventjes met 4-0 van KV Mechelen met aan het kanon Bonsu Bah, Heynen, El Khannous en El Hadj.

KVK rekent op Avenatti, Davies, noem maar op en… op zijn ‘schitterende supporters’ zoals Marco Kana ze zondag na de zege tegen Club Brugge op TV omschreef.

Wees erbij!