P1116561
P1116561

"Met dank aan de supporters"

Bernd Storck staat voor zijn laatste opdracht. En die neemt hij heel ernstig. Hij helpt Kristof D’Haene uitwuiven en hij wil dat de spelers met hun prestatie ‘tegen een uitstekende ploeg’ de supporters danken voor hun steun tijdens dit moeilijke seizoen.

21/04/2023

De eerste vraag lag natuurlijk voor de hand tijdens de persconferentie: wordt er nog getraind na de wedstrijd tegen Union? – “Neen, we gaan meteen met vakantie. De training hervat daarom ook vroeg. Op 6 juni moeten alle spelers present zijn, op 7,8 en 9 juni worden de medische tests gehouden, op zondag 11 juni is de eerste training.” 

De tweede vraag kon je zo raden: zul jij dan nog de coach zijn? – “Neen”, antwoordt hij. “De club en ik nemen in de beste verstandhouding afscheid.”

Hoe kijkt de coach dan terug op de voorbije vijf maanden die hij in Kortrijk doorbracht? – “Positief. Ik verbleef hier graag en ik werkte hier graag. Het was hard werken, dat kan ik u verzekeren. We werden door velen al als een degradant beschouwd toen ik aankwam. Ik weet dat ik niet altijd de vriend van de spelers was en ik weet ook dat als ik iets niet goed vind, dat ik dat meteen ook zeg tegen iedereen. Maar ik heb het nodige resultaat bereikt. We zijn allemaal heel gelukkig, het bestuur, de staf, de spelers, ik en vooral ook de supporters. Zij verdienden in eerste klasse te blijven. Daarom moeten wij hen zondag danken met een sterke prestatie.”

De coach keek ook al vooruit naar volgend seizoen. “Er zijn investeringen nodig. Het bestuur heeft er in moeilijke omstandigheden met beperkte middelen alles aan gedaan om zich te redden. Het is goed dat we daarin zijn geslaagd.”

Zware job

Bernd Storck zag donderdag Union aan het werk tegen Leverkusen. “Union was sterk, je moet ze niet onderschatten. Ze zullen zondag ook sterk zijn. Ze gaan uit van stevig body contact. Ze brengen het voetbal van de toekomst. Het wordt niet gemakkelijk om ze te verslaan maar we moeten het doen voor de spelers die afscheid nemen van de club en in het bijzonder voor Kristof die een belangrijke speler én captain was. Hij verdient het.”

Opmerkelijk is de afwezigheid van Tsuyoshi Watanabe op training. Hij is geblesseerd aan de enkel en heel onzeker. Tot hiertoe miste de Japanner nog geen minuut en is daarmee de enige in alle West-Europese competities. “Hij wil per se spelen, we zullen zien of het mogelijk is”

Koop hier je tickets!