DSC 0139
DSC 0139

Messaoudi is er ook bij

Meteen nadat hij zijn uitreisvisum bekwam, reisde Billal Messaoudi naar ons land. Dinsdag legt hij zijn medische tests af. De Algerijn was de laatste transfer van KV Kortrijk tijdens de zomermercato.

21/09/2021
DSC 0139
DSC 0139

Topscorer

Na Alioui, Torp en Osabutey werd ook de 23-jarige Messaoudi nog binnengehaald op de slotdag van de transferperiode. Hij was vorig seizoen topscorer in de Algerijnse hoogste klasse.

Dinsdagvoormiddag was hij in het AZ Groeninge in Kortrijk en het AZ Delta in Roeselare voor de gebruikelijke medische tests en was er op bezoek bij dr. Maroy, ex-speler van KVK.

Dinsdagnamiddag ontmoet hij de coach en de staf en trainde een eerste keer individueel. Daarna had hij een afspraak met de clubleiders.

Billal deed er op de slotdag alles aan om bij KV Kortrijk terecht te kunnen. Toen KVK vond dat het aantal aanvallers volstond, drong hij er persoonlijk op aan om de transfer toch nog af te ronden. Hij had aanbiedingen van andere clubs afgeslagen, omdat hij hoopte in de Belgische competitie te kunnen aantreden.

Ook uit Saoudi-Arabië en Qatar was er interesse, maar Messaoudi wil zich in Europa in de kijker spelen.

DSC 0174
DSC 0174

Explosiviteit

Hij speelde bij zijn club JS Saoura zowel in de spits als op de rechterflank. Vorig seizoen scoorde hij 19 doelpunten in 23 wedstrijden. In Kortrijk ziet hij zijn landgenoot Abdel Kadri terug.

KVK huurt Messaoudi met een optie op aankoop. “Billal bezit heel veel explosiviteit en kracht, heeft een sterk schot vanuit de tweede lijn en is heel snel”, zo omschrijft sportief directeur Rik Foulon de laatste aankomer van de zomermercato.