GJL 6797
GJL 6797

MEER DAN 200 OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN BIJ KVK-WESTERLO

Afgelopen weekend nodigde onze Oekraïense rechtsachter, Oleksii Sych, zijn landgenoten uit voor de wedstrijd KVK-Westerlo. Meer dan 200 mensen gingen op die uitnodiging in.

24/10/2022

Tijdens de wedstrijd KVK-Westerlo afgelopen weekend waren heel wat Oekraïense vlaggen in het Guldensporenstadion te zien. KV Kortrijk en rechtsachter Oleksii Sych nodigden namelijk de Oekraïense gemeenschap van de stad Kortrijk uit.

KVK steekt zo de Oekraïense vluchtelingen een hart onder de riem en wil de onderlinge banden tussen hen verder helpen versterken. “Samen naar de voetbal is een mooie, verbindende activiteit,” stelt Leslie Ramboer, Coördinator Team Oekraïne bij Stad Kortrijk.  “We willen hen zo ook voor de eerste keer in contact brengen met KVK,” vult community manager bij KV Kortrijk, Simon Viane, aan.

De Oekraïense supporters moedigden hun landgenoot Sych luid aan: “We zijn hem heel dankbaar voor de uitnodiging”. Na de wedstrijd maakte de Oekraïense jeugdinternational ook nog tijd voor de fans tijdens een meet-and-greet: “Ik ben heel blij dat ze zijn ingegaan op mijn uitnodiging.”