WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.08.57 PM
WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.08.57 PM

Mbayo schenkt Kerels verdiend punt : 2-2 in Gent

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop trok KVK naar de Gent voor het duel met de Buffalo’s. Covid hield de rood-witten niet tegen al was het voor coach Belhocine toch wat puzzelen. Enkele spelers waren gekwetst, andere zaten nog in quarantaine, Selemani en Badamosi waren actief op de Africa Cup. Zo maakte onze Japanner Watanabe zijn debuut – Steven Verhamme

14/01/2022
WhatsApp Image 2022 01 14 At 8.57.01 PM
WhatsApp Image 2022 01 14 At 8.57.01 PM

Evenwichtige eerste helft gekruid met twee goals

In een lege Ghelamco Arena begonnen de Kerels uitstekend. De eerste echte kans werd al meteen omgezet in een doelpunt. Mbayo zette zich goed door na een corner, was plots ongrijpbaar voor de Gentse defensie en zette overhoeks binnen: 0-1. Voor Dylan, Kerel van de maand december, een bijzondere goal tegen zijn ex-ploeg en voor Veekaa een snelle voorsprong.

De thuisploeg liet het niet over zijn hart komen en reageerde onmiddellijk. Ilic bokste een bal van Hjulsager weg, ex-KVK’er Mboyo mikte zijn poging naast. Daarna zakte het tempo bij de thuisploeg waardoor de bezoekers nooit echt in gevaar kwamen. Enkel vanop afstand zoals bij een goeie vrijschop van ook al voormalig Kerel De Sart, bleek Gent gevaarlijk. Ilic had echter een uitstekende parade in huis.

Gent miste wat bezieling en creativiteit, veel beweging in het spel zat er niet in op de nochtans uitstekende nieuwe grasmat. De pogingen vanop afstand waren vooral ongevaarlijk.

Net toen we ervan overtuigd waren dat de Kerels met een voorsprong gingen rusten, scoorde Gent de gelijkmaker. Op een hoekschop van Kums liet Ilic zijn vuisten zien, maar de bal belandde in de voeten van Castro-Montes die de 1-1 tegen de touwen trapte, meteen ook de ruststand van een wedstrijd die toch wat peper ontbrak.

WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.19.29 PM
WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.19.29 PM

Gelijkmaker op de valreep

Sissoko kwam de Kerels versterken bij het begin van de tweede periode omdat Vandendriessche net voor de rust gekwetst was uitgevallen.

Bij de eerste echte aanval stond het team van coach Vanhaezebrouck plots 2-1 voor. Samoise zette goed voor op rechts en Mboyo kopte de bal simpel voorbij Ilic.

De Gentenaars drukten nu verder op het gaspedaal. Ei zo na lag de match in een definitieve plooi, maar Ilic had een goeie save in petto op een kans van Hjulsager, Malede kopte een assist van Kums over.

KVK, dat Torp verving door Kadri, moest nu uit zijn pijp komen, de poging met het hoofd van Watanabe viel op het dak van het doel van Bolat, maar veel meer dan dat kwam er niet. De dominantie van de Gantoise was moeilijk te doorbreken en de kansen vielen dan ook aan haar kant. Kums dropte de bal net naast Ilic’ doel, Samoise liet onbegrijpelijk de derde Gentse goal liggen.

De Kerels roken door die missers plots dan toch puntengewin en via twee goeie kansen waren ze dicht bij de gelijkmaker. Eerst vond Kadri Bolat op zijn weg toen hij alleen op doel afging, kort daarop mikte Palaversa maar nipt naast van net buiten de grote rechthoek.

De kansen bleven komen in de slotfase en op een ervan lukte KVK dan toch de gelijkmaker. Mbayo draaide zich goed vrij tussen twee Gentse verdedigers, verscheen zo plots voor Bolat en lepelde de bal knap voorbij zijn ex-ploeg : 2-2.

Een verdiend punt dat KVK nog steeds in de running houdt voor de top acht. Volgend weekend komt Eupen op bezoek.

WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.08.57 PM 2
WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.08.57 PM 2

DIGEST

AA Gent speelde met Bolat, Kums (86′ Cissé), Samoise, Hanche-Olsen, Owusu, Nurio, Hjulsager (80′ Bezus), Malede, De Sart, Castro-Montes, Mboyo
Bank: Roef, Lagae, Bruno, Cisse, Bezus, Operi

KVK speelde met Ilic, Messaoudi (81′ Moreno), Torp (68′ Kadri), D’Haene, Radovanovic, Watanabe, Sainsbury, Palaversa, Vandendriessche (45′ Sissoko), Mbayo, Fixelles
Bank: Delle, Sissoko, Moreno, Bendianishvili, Kadri

Goals: 8′ Mbayo (0-1), 44′ Castro-Montes (1-1), 53′ Mboyo (2-1), 90′ Mbayo (2-2)
Geel: Watanabe, D’Haene, Hanche-Olsen, Sissoko, Sainsbury, Palaversa