DSC 0031
DSC 0031

Mathias Fixelles is er klaar voor

Mathias Fixelles is (na het januari-akkoord met Kevin Vandendriessche) de eerste zomertransfer van KV Kortrijk. Hij stond al vijf jaar in de basiself van Union maar is er nog altijd maar 24. Hij had er ook kunnen blijven nu de club promoveert naar eerste klasse maar hij tekende een contract voor drie jaar bij KVK waar hij opnieuw kennis maakt met zijn ex-coach Luka Elsner. – Eddy Soetaert

11/06/2021
DSC 0031
DSC 0031

'Ik werk graag voor de ploeg’

Mathias Fixelles kijkt uit naar de eerste training komende maandag waar hij opnieuw kennis maakt met zijn ex-coach Luka Elsner. Komt hij dan naar Kortrijk voor de coach? “Ik waardeer de coach, maar ik kom ook naar Kortrijk omwille van het project dat ze me voorstellen en omdat ik meteen voelde dat iedereen gelooft in mij”, zegt Mathias.

Hij is geboren in Soignies, Zinnik, aan de zuidkant van Brussel, maar is wel perfect tweetalig. “Met mijn ouders sprak ik thuis Frans en nu doe ik dat met mijn vriendin Alexandra ook”, vertelt Mathias. “Maar in mijn jeugd was ik vaak bij mijn grootouders die Nederlands praatten en ik ging ook altijd naar Nederlandstalige scholen in Halle en daarna in Leuven.” Nu woont hij in Edingen, driekwartier rijden van Kortrijk.

DSC 0055
DSC 0055

“IK GELOOF IN DE COACH”

Zijn voetbalverhaal begon bij Tubeke. “Dan trok ik naar de jeugd van OHL, ging naar STVV maar vertrok er ook weer omdat ik er alleen nog maar bij de jeugd kon spelen. Ik wou al vroeg in de eerste ploeg staan. Daarom koos ik voor KVW Zaventem in wat toen nog derde klasse was.”

Hij speelde er het hele seizoen, op zijn 18. Union had Mathias meteen op het oog, haalde hem binnen en liefst vijf jaar stond hij er in de ploeg. “We maakten veel mooie momenten mee. We wonnen 0-3 voor de beker op Anderlecht, we schakelden Genk uit, en uiteindelijk werden we met voorsprong kampioen in 1B.”

Was je gebleven, dan stond je nu met Union in eerste klasse?
“Inderdaad. Maar het voorstel van Kortrijk was interessant.”

Hij zal er weer spelen met Faïz Selemani en onder leiding van Luka Elsner. “Ik geloof zeker in deze trainer. Hij is op tactisch en professioneel vlak een van de beste die ik heb meegemaakt.”

Op de zes

Mathias Fixelles heeft vier longen. Hij is een  box-to-boxspeler met een uitstekende conditie. Van het soort waar Luka Elsner van houdt.

“Ik heb bij Union op vele posities gespeeld maar het voorbije seizoen vooral op de zes. Het is mijn beste positie. Van daaruit probeer ik als de mogelijkheid zich voordoet ook offensief mee te gaan. Ik werk graag voor de ploeg.”

Sgu Kvk 29
Sgu Kvk 29

DRIE KEER TEGEN DE VEEKAA

In 2019 speelde Mathias liefst drie keer tegen KVK. In april en mei twee keer in de play-off 2, en twee keer ook won hij toen met Union. In december stond zijn team als tweedeklasser in de kwartfinale van de Beker van België in eigen Dudenpark tegen de Kerels. KVK won moeizaam en met wat geluk met 0-1 na een doelpunt van Kagelmacher in de slotfase.

Wat verwacht Mathias Fixelles van het nieuwe seizoen? “Ik weet dat het vorig jaar niet gemakkelijk was. Ik wil eraan meehelpen dat het dit seizoen beter gaat. Ik denk dat de club zijn supporters heeft gemist. Ik heb voldoende beelden gezien van wedstrijden waarin zij hun ploeg andere seizoenen steunden. Ik ga ervan uit dat nu – met publiek in de stadions – weer de goede richting zal uitgaan.”