IMG 5398
IMG 5398

Magere buit voor Sainsbury met de Socceroos

Vier spelers van KVK werden geselecteerd voor hun nationale ploeg tijdens de voorbije week. De belangrijkste wedstrijden speelde Trent Sainsbury met Australië.

17/11/2021
IMG 5397
IMG 5397

MAGERE DRAWS VOOR SAINSBURY

In de derde ronde van de Aziatische zone waartoe ook Australië behoort, gaan de eerste twee van de beide groepen rechtstreeks naar het WK in Qatar. Australië leek een certitude maar twee magere draws hebben de kansen behoorlijk verkleind.

Tegen groepsleider Saudi-Arabië speelden de Socceroos in eigen Sydney 0-0. Veel erger was het dat het team dinsdag op 1-1 bleef steken tegen China. De Chinezen kregen dankzij de VAR een terechte penalty voor handsfout en kwamen zo voorbij Mat Ryan vanaf de stip.

Trent Sainsbury speelde de beide wedstrijden. Hij ziet zijn team nu wel terugvallen naar de 3de plaats op 5 punten van de Saudi’s en op 1 punt van Japan. De derde in de groep krijgt nog een ultieme kans: als die wint van de derde uit de andere Aziatische groep, speelt hij een ultiem duel tegen een Midden-Amerikaans land voor deelname aan het WK. Dan is tweede worden wel een betere optie.

Er resten nog vier wedstrijden: op 27 januari thuis tegen Vietnam, op 1 februari uit bij Oman, wat twee keer moet staan voor winst, maar dan: op 24 maart thuis tegen Japan en op 29 maart uit bij Saudi-Arabië.

Trent is na een lange terugvlucht pas donderdag terug op de club.

KVC 7903 (1)
KVC 7903 (1)

GOEDE ZAAK VOOR PALAVERSA

Ook Ante Palaversa speelde twee keer negentig minuten. Hij is een basispion bij de U21 van Kroatië dat aan de leiding staat voor kwalificatie voor het EK.

Eerst wonnen de Kroaten met 2-0 van Estland, daarna met 1-3 bij rechtstreekse concurrent Oostenrijk. Zo blijft het team 3 punten voor op Noorwegen. Alleen de eerste gaat naar het EK. Er resten nog vier wedstrijden.

IMG 5368
IMG 5368

SELEMANI WINT, BADAMOSI BLIJFT AAN DE KANT

Faïz Selemani won met de nationale ploeg van de Comoren een oefenduel tegen Sierra Leone met 0-2. Hij speelde de hele wedstrijd.

De Comoren nemen in januari voor het eerst deel aan het eindtornooi van de Afrika Cup. Dat begint op 10 januari met een duel tegen Gabon.

Muhammed Badamosi bleef toeschouwer tijdens de met 2-0 verloren oefenpartij van Gambia tegen Nieuw-Zeeland. Ook zijn land neemt voor het eerst deel aan de eindfase van de Afrika Cup. Het begint op 12 januari tegen Mauritanië.