GJL 5127
GJL 5127

Maak kennis met NAYEL MEHSSATOU

“Hard werken om er te komen. Met die mentaliteit ben ik opgevoed”, zegt Nayel Mehssatou, één van de wintertransfers waarmee we inmiddels al kennis maakten tijdens de jongste wedstrijden.

07/04/2022

Nayel Mehssatou wordt er pas begin volgend seizoen 20. Op zijn 19 debuteerde hij in de eerste klasse bij KV Kortrijk want bij zijn vorige club, Sporting Anderlecht, kreeg hij die kans niet.

En hij is blij dat hij deze stap heeft gezet. “Het ritme ligt wat hoger dan bij de beloften van Anderlecht, er is ook meer ambiance vanwege de supporters en al heb ik tot hiertoe nog niet gewonnen met Kortrijk toch heb ik al genoten van mijn eerste wedstrijden. Vooral tegen Union was het een toffe partij waarin we zeker wel een punt hadden verdiend”, zegt Mehssatou. “Ook op Mechelen deden wij het goed maar haalden  uiteindelijk niet het verdiende punt.”

CONTRACT VOOR 3,5 JAAR

Tijd voor een babbel. In welke taal, vraagt u? In het Nederlands. Dat vraagt om een verklaring.

“Mijn vader is van Marokkaanse origine, mijn moeder is Chileense. Ze leerden elkaar kennen in Brussel waar ik ook geboren ben”, vertelt Nayel. “Ik heb nog een grote broer maar die voetbalt niet. Nee, mijn vader voetbalde ook nooit. Maar ikzelf was al van jongs af bezeten van het spelletje. Mijn ouders praten thuis Frans maar ze stuurden me naar een Nederlandstalige school. Zo ben ik tweetalig.”

En ook straf: tweevoetig. “Ik kon dat van kleins af, trappen met de beide voeten. Bij de jeugd van Anderlecht besteedden ze daar ook veel aandacht aan. Ik had er geen moeite mee.”

Zo kwam hij in januari naar Kortrijk als rechtsachter maar omdat Kristof D’Haene uitviel, werd Nayel meteen op de linksachter geposteerd. Met goed gevolg. Neen, hij heeft zijn debuut hier allerminst gemist.

Voetballen begon hij bij Toekomst Relegem, maar al gauw werd het Anderlecht. Vanaf zijn 6de. “Ik verbleef dertien jaar bij Anderlecht en ben die club ook heel dankbaar voor de professionele begeleiding die ik er kreeg. Het was een erg moeilijke beslissing om de club te verlaten maar het project dat KV Kortrijk me voorstelde was interessant. Ik beklaag het me zeker niet. Het is die familiale club die ze me hadden voorspeld.”

Hier werken trouwens enkele mensen die eerder bij Anderlecht werkten, Bart Meert, Gunther Van Handenhoven, Gérard Lifondja en uiteraard ook Karim Belhocine die Mehssatou daar vaker bezig zag.

Het leidde ertoe dat de speler bij Kortrijk een contract voor 3,5 seizoenen tekende. Hoe ziet hij zijn toekomst? “Ik hoop volgend seizoen ook voldoende speelminuten te krijgen. Me te kunnen tonen. En ervaring op te doen.”

GENERATIE 2002

Nayel Mehssatou behoort tot de ‘generatie van 2002’ bij Anderlecht. Tot dat jaar behoren onder anderen Jérémy Doku, Eliot Matazo, Killian Sardella, El Hadj en Marco Kana. Hij speelde er oefenmatchen tegen Union en Bayer Leverkusen en werd in februari 2021 opgenomen in de A-kern. Weer speelde hij dit seizoen oefenwedstrijden, tegen STVV en Ajax, bleef na de stage bij de A-kern maar kwam niet tot speelminuten. Bij KVK speelde hij de jongste vier wedstrijden en gaf meteen zijn visitekaartje af. Deze jongeman is een troef voor de toekomst.

TWEE NATIONALITEITEN

Nayel Mehssatou heeft twee nationaliteiten: de Belgische en de Chileense. Met Chili heeft hij zeker nog een band. “Ik speelde al voor de U17 van Chili maar daarna ook voor de U18 van België. Een definitieve keuze heb ik nog niet gemaakt.” Met de Belgische U18 speelde hij vier wedstrijden en scoorde er ook zijn eerste internationaal doelpunt tijdens de wedstrijd tegen Rusland.

Het Chileens voetbal volgt hij nog altijd op de voet.  “Ik mis geen wedstrijden voor de Copa America”, lacht hij. Van hem zegt Jean Kindermans, directeur opleiding bij Anderlecht: “Nayel is polyvalent, technisch sterk, heeft de juiste mentaliteit en werkethiek.”

“Zo ben ik opgevoed”, reageert Nayel meteen. “Van thuis uit heb ik geleerd om me goed te gedragen en hard te werken voor de doelen die ik stel. Ik hoop dat ook in Kortrijk te kunnen bewijzen.”

TEGEN ANDERLECHT

Zondag is zijn ex-club Sporting Anderlecht op bezoek. Nayel zal er vele vertrouwde gezichten terugzien.

“Maar als je op het veld staat, speel je altijd om te winnen. Of dat nu tegen Anderlecht of tegen een andere club is, dat maakt niets uit”, zegt hij. “Ik kijk er wel naar uit om voor de laatste keer dit seizoen in ons stemmige en goed gevulde stadion te kunnen spelen.”

Koop je tickets hier!