KVZ8773 (1)
KVZ8773 (1)

Maak kennis met Knokke FC

KV Kortrijk reist woensdagavond naar Knokke voor zijn eerste wedstrijd in de bekercampagne van het seizoen 2021-2022.

26/10/2021
OPWARMING
OPWARMING

Standard eruit

FC Knokke is een kampioenenploeg maar soms ook een straffe bekerploeg. Zo schakelde het in 2018 Standard uit voor de Beker. Vorig seizoen maakte het OHL bijzonder moeilijk.

Playoff2 Kvk Moe 88
Playoff2 Kvk Moe 88

4 KEER KAMPIOEN IN 5 JAAR

Onder trainer Yves Van Borm werd Knokke in vijf jaar tijd vier keer kampioen. Eerst bracht Van Borm de kustploeg via drie titels naar de poort van het profvoetbal. FC Knokke kon toen promoveren naar 1B maar vroeg daarvoor geen licentie aan, ook al omdat het stadion niet voldeed aan de eisen voor profvoetbal.

De club zakte het volgende seizoen meteen weg naar de onderste regionen en ontsloeg Van Borm. Lorenzo Staelens nam over maar zonder veel succes zodat Van Borm in maart werd teruggeroepen. Hij kon de degradatie niet meer afwenden maar… speelde een jaar later toch maar weer kampioen.

KVZ8773 (1)
KVZ8773 (1)

Yani en Liam

FC Knokke speelt in het compleet  vernieuwde Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park met 3.000 plaatsen, loges en alles erop en eraan. De huidige competitie loopt het nog niet naar wens: de club staat 13de in 1ste Nationale (het derde niveau in ons land) met 5 punten uit 6 wedstrijden. Vorige weekend speelde Knokke 0-0 bij Visé. Maar als de bekermatchen eraan komen, staat iedereen op scherp!

In het team staan onder anderen doelman Sven Dhoest (ex-Club Brugge), verdediger Gertjan Martens (ex-KVO, Waasland-Beveren, Antwerp en Union), aanvallers Emile Samyn (ex-Roeselare) en Nico Binst (ex-Antwerp, Lierse en RWDM),  Sébastien Sianni (ex-de helft van de eersteklassers), Corentin Kocur (ex-Moeskroen) en ook twee ex-KVK’ers Yani Van Den Bossche en Liam Prez.

De uitspraak van de week komt van voorzitter Vincent Van Honsebrouck nadat zijn club KV Kortrijk had geloot voor de beker: “We hadden gehoopt op een grote ploeg maar dan moeten we die maar krijgen in de volgende ronde.” Eerst winnen van een klein clubje dus…