DSC 2877 (1)

Logische 0-0 tegen RKC

Voor de volgende oefenwedstrijd van de voorbereiding trokken onze Kerels naar Nederland om RKC Waalwijk partij te geven. Een warme wedstrijd eindigde in een logisch 0-0 gelijkspel.

08/07/2023
AaDSC 0296 (1)

DE BASISELF

Edward Still koos voor Tom Vandenberghe in doel.

Joao Silva, Nayel Mehssatou en Atemona vormden de driemans-achterhoede. Dylan Mbayo was actief op de rechterflank. De Neve mocht de linkerflank afdweilen.

Belofte Lars Montegnies, Kadri en Bruno waren de driehoek op het middenveld.

Voorin stonden Messaoudi & Avenatti samen in de punt van de aanval.

DSC 0266 (1)

WARME EERSTE HELFT

Onder een warme zon in Waalwijk begonnen onze Kerels behoedzaam aan de match. Waalwijk controleerde in de openingsminuten het balbezit.

Na 5 minuten gaf Messaoudi dan het startsein voor een assertiever KVK. Hij jaagde de thuisploeg op. Op een omschakeling zagen we later dan ook de eerste rood-witte kans. De Neve bediende Avenatti, maar zonder succes.

Kadri etaleerde later nog eens zijn dribbelkunsten en na een prachtige opbouw van achteruit mocht De Neve zijn kans gaan. Net naast het thuisdoel. Tijd voor een eerste drankpauze.

En na die drankpauze waren het opnieuw onze Kerels die voor gevaar zorgden. Messaoudi mocht aanleggen van net buiten het strafschopgebied. De paal bracht redding voor de thuisploeg.

In verschrikkelijk warme omstandigheden ging het tempo van de wedstrijd naar beneden. Bij RKC probeerde dribbelkont Bakkali openingen te forceren. Net voor de rust stak KVK nog eens de neus aan het venster. De Neve bracht de bal voor. Messaoudi begeleidde het leer over de lat. 0-0 halfweg.

ELFTAL TWEEDE HELFT

We zagen geen wissels bij de rust. Pas na een uur werd er stevig doorgewisseld.

Vandenberghe bleef in doel. Belofte Matanda kwam naast Atemona en Decoene in de defensie te staan. Regali kwam in de plaats van Mbayo, Haidara verving De Neve.

Verbauwheede kwam dan weer Kadri aflossen, naast Mbiakob & Hurtevent.

Voorin kwam Challouk in de plaats van Avenatti.

AaDSC 0326
AaDSC 0326

0-0 NA 90 MINUTEN

Geen wissels bij de rust en ook een gelijkaardig spelbeeld als bij de start van de eerste helft: controle voor de thuisploeg. Voor het eerst zette Waalwijk daarbij ook Vandenberghe aan het werk. Met een knappe voetveeg voorkwam hij de 1-0.

De wedstrijd ging nu op en naar. De Neve bediende Billal, die de Waalwijkse doelman naar de benedenhoek dwong. Aan de overzijde moest Vandenberghe een volgende redding uit zijn mouwen schudden om een achterstand te voorkomen.

Net voor de tweede drankpauze van de middag en een karrenvracht aan wissels kregen we een flashback naar afgelopen woensdag. Nu zette Montegnies Mbayo op weg naar het vijandige doel, maar zijn lobje was te zacht om de doelman te bedreigen.

Na de vele wissels aan beide zijden verwaterde de wedstrijd. Challouk zette met een knappe actie de Nederlandse doelman nog aan het werk. Een schot van de thuisploeg zeilde voorlangs.

Net voor het eindsignaal dwong Hurtevent nog een voetveeg af van de thuiskeeper. Een logische 0-0 na 90 minuten warm voetbal was de eindstand.

Vrijdag 14 juli staat de volgende oefenmatch van onze Kerels op het programma tegen Beerschot. Mis niets van het komende seizoen en koop je abonnement via onderstaande link.