KVC 8323
KVC 8323

Landskampioen te sterk voor moedige Kerels : 2-0

Na het vertrek van Elsner mocht onze nieuwe coach Karim Belhocine debuteren op het veld van landskampioen Club Brugge. Hij bracht de verwachte elf aan de aftrap. Het team dat een 2-2 uit de brand sleepte tegen Sporting Charleroi

16/10/2021
CluKVK5
CluKVK5

Twee goals Vormer in eerste helft

Club verloor thuis nog niet en dus stonden de Kerels voor een erg moeilijke opdracht op Jan Breydel. Toch startten ze goed door te kiezen voor vrank en vrij aanvalsspel dat leuk was om naar te kijken. KVK koos er niet voor om zich in te graven, ook al kreeg blauw-zwart wel de eerste goeie kans na een scherpe voorzet van Vormer. Die zag een schot kort daarop ook nog eens afgeblokt door de Kortrijkse defensie. Net voorbij het kwartier werd het bezoekende doel zelfs belegerd maar geen van de drie pogingen werd omgezet in een doelpunt.

KVk zocht naar adem en kon er in minuut 20 toch nog eens uitkomen. Selemani slingerde zich door de thuisverdediging maar koos dan voor een schot dat hoog over ging. Radovanovic en Sainsbury pakten ondertussen geel, de eerste van een hele reeks, soms iets te streng gegeven door scheidsrechter Put.

Net voorbij het half uur klom Club op voorsprong. Kapitein Vormer, nog eens in de basis, schoot een vrijschop haarfijn voorbij Ilic en zette zijn ploeg zo op 1-0. De uittredende landskampioen kreeg nu nog meer kansen : een kopbal van Vanaken ging naast, een uitstekende parade van Ilic op een poging van Maouassa was nodig om de 2-0 van het bord te houden. Die tweede Brugse goal viel er toch en wel in de extra tijd van de eerste helft. Lang stuurde Vormer in het straatje en de Brugse captain lukte zijn tweede goal : 2-0 halfweg.

CluKVK3
CluKVK3

Zure missers

De Kerels gaven geen moedeloze indruk bij het begin van de tweede periode. Moreno schoot al snel in de handen van Mignolet, Gueye kreeg een reuzekans op de aansluitingstreffer maar Pape verkwanselde de mogelijkheid op de 2-1. Club was meteen terug wakker en reageerde. Lang testte Ilic nog een keer, Vanakens kopbal ging naast.

Belhocine greep in op het uur en bracht Torp en Badamosi voor Gueye en Fixelles. Dat loonde al bijna snel maar een fout op Badamosi in de grote rechthoek werd niet bestraft, ook niet na een VAR-interventie. Dost trapte nog eens in de handen van Ilic, aan de overzijde schoot D’haene hoog over.

De ingevallen Mbayo had kunnen en misschien wel moeten scoren. Eerst profiteerde hij niet van een foute terugspeelbal van Mechele, in de slotminuut kon hij oog in oog met Mignolet de bal voorbij de Rode Duivel krijgen.

2-0 dus na een verdienstelijke partij van de rood-witten. KVK mag zich nu opmaken voor de derby tegen Oostende van komende zaterdag. Aftrap om 18.30u.

CluKVK4
CluKVK4

DIGEST

Club Brugge speelde met Mignolet, Mechele, Mata, N’Soki, Maouassa, Vanaken, Vormer, Rits, Lang, De Ketelaere, Sowah
Bank: Lammens, Hendry, Sobol, Izquierdo, Van Der Brempt, Dost, Mechele

KVK speelde met Ilic, D’haene, Moreno, Radovanovic, Sainsbury, Dewaele, Vandendriessche, Fixelles, Palaversa, Gueye, Selemani
Bank: Delle, Mbayo, Ocansey, Jonckheere, Torp, Badammosi, Kadri

Goals: 31′ Vormer (1-0), 45+1′ Vormer (2-0)
Geel: Radovanovic, Sainsbury, Dewaele, De Ketelaere, Moreno, Selemani, Sobol, Dost