DCA17053299
DCA17053299

LAATSTE OPDRACHT VAN HET SEIZOEN VOOR KARIM

Karim Belhocine gaat naar de 34ste en laatste speeldag toe met een wedstrijd die vooral voor de tegenstander groot belang heeft. “Maar ook voor ons”, repliceert de coach. “Als wij na onze ongelukkige periode nog iets kunnen doen voor onze supporters, dan is het een sterke prestatie neerzetten tegen Anderlecht.”

07/04/2022

“We spelen thuis, er zal veel volk zijn, het belooft een wedstrijd te worden waarvan je als speler altijd moet genieten. We hebben vorige zaterdag in Mechelen het bewijs geleverd dat we er nog vol willen voor gaan. We maakten defensief een paar foutjes die werden afgestraft, maar over de hele wedstrijd bekeken speelden we een sterke partij. Dat wil ik ook zien tegen Anderlecht.”

De persmensen hadden natuurlijk een vraag. Zij weten dat Karim Belhocine zowel bij Kortrijk als bij Gent speelde onder de leiding van Hein Vanhaezebrouck en later zelfs zijn assistent werd. Zij weten ook dat onze coach even assistent was van Vincent Kompany. Vandaar de vraag wie hij dan het meest gunt om de vierde plaats en  de bijhorende play-off 1 te halen.

Karim Belhocine struikelt niet over dat soort vragen. “Ik ken beiden heel goed en kom met alle twee heel goed overeen. Ik mag zeggen dat ik beide coaches en beide clubs sterk apprecieer. Maar wij zijn er niet om op de 34ste speeldag de een of de ander plezier te doen. Wij willen winnen. De twee clubs moesten maar eerder hun onderlinge strijd hebben uitgevochten.”

“Weet je dat ik het heel belangrijk vind dat we 12de blijven? Ik vind dat veel fraaier dan 13de. Dat brengt trouwens ook aanzienlijk hogere televisiegelden op, maar wij doen het als spelers en staf in de eerste plaats voor de eigen eer. De camera’s zullen zondag op ons gericht zijn.”

Of Vanhaezebrouck of Kompany hem de voorbije dagen niet hadden gebeld? “Neen hoor. Ze zullen werk genoeg hebben met hun eigen voorbereiding. Trouwens, één keer mijn elftal op de mat staat, hangt het van hen af wat het resultaat wordt. Zij moeten zich zondag overtreffen om een goede beurt te maken.”

Of Selemani zal speelklaar zijn? “Dat is vandaag nog onduidelijk. Faiz traint mee, maar we zullen pas zondag kunnen beslissen of hij er weer bij kan na zijn schouderblessure.”

Was Karim Belhocine nu nog speler, dan zou hij er alleszins niet bij zijn. De coach sukkelt met rugklachten en trok gisteren naar de osteopaat.

ANDERLECHT EN GENT

Even de recente geschiedenisboeken in: Karim Belhocine werd in oktober 2017 assistent-coach van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. Toen die in december 2018 werd ontslagen, nam Karim tijdelijk over. Dat deed hij ook in april 2019 toen Fred Rutten werd bedankt.

“Ik had toen in Manchester een gesprek met Vincent Kompany. Ik leidde ook nog de groep bij het seizoenbegin omdat Vincent nog met de nationale ploeg bezig was. Toen hij naar de club kwam, had ik net een aanbieding om hoofdcoach te worden bij Charleroi.”

Ook na zijn twee seizoenen bij Charleroi kon het nog twee richtingen uit. In de zomer kreeg Karim een voorstel van Hein om weer zijn assistent te worden, nu bij Gent. “Ik had net een zware werkperiode afgesloten en was er nog niet uit welke richting ik met mijn carrière uit wou”, aldus een openhartige Belhocine.

Een paar maanden later werd hij ook gepolst om assistent van Kompany te worden bij Anderlecht, maar ook dan paste hij. Waarna hij door KV Kortrijk werd aangezocht om weer hoofdcoach van de Kerels te worden.

Met deze club is het dat hij zondag het seizoen afsluit, een seizoen met een absolute uitschieter: de 5-0 tegen Zulte Waregem, een interessant drieluik in december: drie overwinningen in zes dagen tijd, goed voor 9 punten die de club meteen ver weg van mogelijke degradatiezorgen brachten en vier haast  vergeten draws te gast bij Standard, Anderlecht, Gent en Charleroi. Een laatste thuiszege komende zondag zou het voorbije seizoen ongetwijfeld kleur geven.

Koop je tickets hier!