KVK Gnk2
KVK Gnk2

KVK won dit jaar al van Racing Genk

Op 9 januari 2021 won KVK met 2-1 van Racing Genk. Het was de laatste overwinning tot er bij de start van het nieuwe seizoen werd gewonnen van Seraing. Zaterdagavond staan beide teams voor de 22ste keer in het Guldensporenstadion tegenover elkaar. – Eddy Soetaert

06/08/2021
Dejaegere (1)
Dejaegere (1)

Thuisoverwicht

KV Kortrijk heeft duidelijk overwicht tegenover Racing Genk in de duels in eigen huis. De Veekaa won 10 keer, verloor 4 keer, speelde 8 keer gelijk. Bij de allereerste ontmoeting met de Limburgse fusieclub (remember Winterslag en Waterschei) in 1989 in eerste klasse won KVK eventjes met 6-2. Eddy Snelders scoorde drie keer, Abeels, Staelens en een own goal zorgden voor de andere drie doelpunten.

De laatste confrontatie op Kortrijks grondgebied won KVK dankzij twee doelpunten van Gueye tegenover één van Onuachu. Eerder, in 2018, won KVK met 3-2 voor de beker maar werd helaas de pas naar de finale afgesneden na een 1-0 nederlaag in Genk.

Van de huidige kern stonden Ilic, Derijck, Dewaele, Gueye, Ocansey en Selemani in januari aan de aftrap. Chevalier en Jonckheere vielen in. Sissoko en Van Den Bossche zaten op de bank.

Uitkijken hoe het dit keer verloopt nu Racing Genk op bezoek komt tussen zijn twee Champions League-duels met Shaktar Donetsk in.