WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.18.34 2
WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.18.34 2

KVK won al vaak van Standard

Geen enkele bezoekende ploeg heeft de jongste tien jaar vaker verloren in het Guldensporenstadion dan Standard. Het moet een hart onder de riem zijn van KV Kortrijk dat – net als zijn tegenstander- dringend op zoek is naar een eerste zege.

25/08/2023

Gaan we het rijtje eens af? In het seizoen 2010-2011 won KVK met 2-1 van de Rouches. Eerst scoorde Petit Pélé Mboyo, dan in de toegevoegde tijd Giuseppe Rossini waarna Axel Witsel nog vruchteloos de tegengoal binnen prikte.

Een jaar later werd het zelfs 2-0 met doelpunten van Gertjan De Mets en Steven-Joseph Monrose. Dat seizoen werd het in Play-Off 1 ook nog 1-1 na vroege goals van Ernest Nfor en Tchité.

Het volgende seizoen, 2012-’13, werd weer gewonnen. Nu waren het Ervin Zukanovic en Pablo Chavarria die voor de 2-1 winst zorgden.

Sterk was ook de zege in 2014-’15 andermaal bij de top-zes in Play-Off 1. Aan het kanon: Zarko Tomasevic, Lukas Van Eenoo en Brecht Capon.

Het volgende seizoen werd zelfs twee keer gewonnen in het Guldensporenstadion: 2-1 in de reguliere competitie met twee doelpunten van Maxime Chanot op corner en 1-0 in de play-offs met een nog altijd beroemd doelpunt van Sidy Sarr in de slotminuut.

Nadat het in 2016-’17 zowaar 3-3 werd – die stand was al bij de rust bereikt na goals van Idriss Saadi, Hervé Kage en Andryi Totovytskyi – werd het het volgende jaar pas helemaal genieten op derde kerst 2017. Die avond werd geschiedenis geschreven op het verzopen modderveld. Toen was het dat Jérémy Perbet een raid van Youcef Atal afrondde in de 90ste minuut. Waarop Standard-coach Sa Pinto kierewiet werd.

Ook in 2019-’20 won de Veekaa. Nu waren Julien De Sart, een Waalse owngoal en uiteindelijk Terem Moffi de daders bij het 3-1 resultaat.

Een seizoen later was het niet anders: nu werd het 2-1 dankzij een doelpunt van Gilles Dewaele en de winning-goal van Yevhenyi Makarenko. Dewaele verkaste na zijn sterke wedstrijd tegen de Rouches naar Standard, wat doet herinneren aan het allereerste duel ooit tussen KV Kortrijk en Standard. Dat kwam er op 24 oktober 1976. De nieuwe eersteklasser die KVK toen was ging met 0-1 winnen in Luik dankzij een doelpunt van Harald Nickel die ook prompt door de Rouches werd overgenomen. Een week later was het trouwens weer van dat: de Veekaa blikte met twee goals van ‘Wanne’ Vermeersch (2-0) Standard ook in voor de beker.

Om maar te zeggen dat we echt wel naar de geschiedenis moeten kijken. Niet naar de twee recente 0-1 nederlagen die er weliswaar waren, maar naar de vele overwinningen die het Guldensporenstadion tevoren keer op keer in lichterlaaie zetten.

Tickets KVK-Eupen